Cartierul din Cluj al fostului ambasador SUA în România și a omului de afaceri Don Lothrop, de vânzare. Firma, in insolvență

Cartierul din Cluj al fostului ambasador SUA în România și a omului de afaceri Don Lothrop, de vânzare. Firma, in insolvență

O parte a proiectului Colina Nouă, din Băbuțiu, comuna Vultureni, mai exact 16 hectare de teren, sunt scoase la vânzare de către firma de insolvență DDG Insolvency, cea care se ocupă de lichidarea judiciară a societății falimentare - Șoimeni Parc SA - beneficiara proiectului imobiliar situat la 25 km de Cluj-Napoca.

Terenul în suprafață de 16 ha este situat lângă cel utilizat pentru crearea Fazei 1 a proiectului Colina Nouă. Intravilan, urbanizat, beneficiind de Plan Urbanistic Zonal, ceea ce permite potențialilor investitori să demareze lucrările de construcție în timp record, terenul are infrastructura și utilitățile introduse la limita de proprietate, grație unei investiții de peste 4 milioane euro. Beneficiarii caselor care se vor edifica, vor avea acces la școala Colina Nouă, care a fost dezvoltată cu o investiție de 2 milioane euro și este acreditată NEASC – un standard global de excelență pentru școlile internaționale. De asemenea, societatea va transmite dreptul de superficie deţinut asupra a 62 hectare de teren extravilan, pe care se pot realiza activităţi de agrement.

Drumul judeţean care leagă municipiul Cluj-Napoca de Colina Noua a fost proaspăt modernizat (a fost lărgit, au fost create noi poduri şi a fost schimbată reţeaua de apă) creându-se un coridor puternic pentru dezvoltarea economică a zonei. 

Proiectul Colina Nouă a fost construit atât pentru familiile din România, cât şi pentru expaţii, care aşteaptă cele mai înalte standarde în planificarea urbană. Prima fază a proiectului a constat în construirea a 28 de case într-un stil arhitectural tradiţional românesc, îmbinat cu elemente moderne. MAI MULTE AICI!

Cine sunt investitorii

SC Soimeni Parc este o societate înființată în 2014 prin intermediul căreia Mark Gitenstein, fostul ambasador al Statelor Unite ale Americii în România, olandezul Steven van Groningen, CEO Raiffesisen Bank și Don Lothrop, fost partener în mai multe fonduri care finanțează start-up-uri în Sillicon Valley, au început să construiască un mini-orășel la 30 de km de Cluj-Napoca în localitatea Băbuțiu, comuna Vultureni. 

În data de 24 august 2023, SC Șoimeni Parc SA a formulat o cerere de intrare în insolvență. După o zi, caz atipică pentru instanțele clujene extrem de aglomerate, Tribunalul Comercial a acceptat cererea și a dispus începerea procedurii.

Comenteaza