Cât au cerut proprietarii pe apartamentele din Cluj-Napoca în „luna lui cuptor”. Capitala e cu aproape 1.000 euro/mp mai ieftină față de orașul de pe Someș

Cât au cerut proprietarii pe apartamentele din Cluj-Napoca în „luna lui cuptor”. Capitala e cu aproape 1.000 euro/mp mai ieftină față de orașul de pe Someș

Apartamentele vechi și noi din Cluj-Napoca s-au cumpit între 5-6% în luna iulie față de aceeași perioadă a anului trecut.

În luna iulie a.c, la nivel național, prețul pe metru pătrat solicitat pentru vânzarea apartamentelor noi a crescut cu 4% față de aceeași lună a anului anterior, în timp ce prețul apartamentelor vechi a crescut cu 5%, în medie, conform celor mai recente date de pe storia.ro.

Cât s-au scumpit apartamentele în Cluj-Napoca față de vara trecută

În Cluj-Napoca, în luna iulie a acestui an, prețul de cerere pentru un apartament nou a fost de 2.488 euro/metru pătrat, la același nivel cu cel din luna anterioară. Față de aceeași perioadă a anului trecut, prețul a crescut cu 5%. Totuși, comparativ cu apartamentele noi, cele vechi au avut un preț cu 4% mai mic. În cazul apartamentelor vechi, prețul de cerere a fost de 2.393 de euro/metru pătrat, cu 6% mai ridicat față de aceeași perioadă a anului trecut.

În București, prețul solicitat pentru vânzarea unui apartament nou în luna iulie a.c. a fost de 1.522 de euro/metru pătrat, mai mare cu 2% față de luna anterioară. În același timp, prețul mediu de cerere pe metru pătrat pentru un apartament vechi a fost de 1.639 euro. Față de aceeași perioadă a anului trecut, prețul a crescut cu 3%, iar față de luna anterioară cu 2%, mai arată sursa citată.

În luna iulie, românii au vizualizat cu 5% mai multe pagini cu anunțuri imobiliare cu apartamente de vânzare decât în aceeași lună a anului anterior și au realizat cu 3% mai multe contactări (contactările fiind interacțiunile dintre cei care caută și cei care publică anunțuri pe platformă). De asemenea, față de luna iunie a.c., cei care sunt în căutarea unei locuințe au realizat cu 9% mai multe contactări. Analiza a luat în calcul cele mai mari orașe de pe platformă.

Comenteaza