Categorie nouă de permise auto cu viteza maximă de deplasare 40 km/h

Categorie nouă de permise auto cu viteza maximă de deplasare 40 km/h
| Foto: https://www.cancan.ro

S-a introdus o categorie nouă de permis de conducere, denumită Tr1. Viteza maximă de deplasare pe drumurile publice pentru noua categorie de permis de conducere - Tr1 este de 40 km/h.

În această categorie nu se ţine cont de masa totală maximă autorizată sau de tonaj, a anunţat ministrul Agriculturii, Florin Barbu.

Ordonanţa de Urgenţă nr. 1 din 18 ianuarie 2024 pentru modificarea şi completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice vine să aducă îmbunătăţiri semnificative în ceea ce priveşte conducerea tractoarelor agricole şi forestiere, transmite Ministerul Agriculturii. 

Noul permis este compatibil cu Permisul de Categoria B. „Dacă deţineţi deja un permis de categoria B, puteţi conduce nu doar autoturisme şi autoutilitare, ci şi tractoare agricole sau forestiere din categoria Tr1. Această categorie de permis, Tr1, acoperă ansamblurile formate dintr-un tractor Tr1 şi una sau două remorci, cu condiţia să respectaţi limita de viteză de 40 km/h pe drumurile publice”, precizează ministrul.

Categoria Tr1 din permisul de conducere acoperă și ansamblurile formate dintr-un tractor și una sau două remorci. Aceasta este o regulă valabilă indiferent de masa totală maximă autorizată a vehiculului sau ansamblului de vehicule.

 

Comenteaza