Cea mai mare indemnizaţie pentru creşterea copilului, de 35.000 de euro lunar, a fost sistată. Ce spune părintele care nu îşi mai primeşte banii

Cea mai mare indemnizaţie pentru creşterea copilului, de 35.000 de euro lunar, a fost sistată. Ce spune părintele care nu îşi mai primeşte banii
Indemnizația a fost sistată, după ce reprezentanţii ANAF nu au regăsit, la control, suma pe care beneficiarul din Sibiu a declarat-o şi în baza căreia s-a realizat decizia de impunere.

Potrivit unui mesaj trimis MEDIAFAX de către Liciniu Lupu, bărbatul care a beneficiat de cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului din România, în valoare de 35.000 de euro, declaraţiile de venituri au fost redactate când nu se punea problema ca indemnizaţia de creştere a copilului să nu mai fie plafonată.

"Declaraţiile mele de venituri pentru anii 2010-2015 au fost redactate de personal contabil de specialitate într-un moment în care nu se punea problema ca indemnizaţiile de creştere a copilului să nu mai fie plafonate. Toate declaraţiile mele de venituri au fost conforme realităţii şi mi-am achitat integral şi la timp toate taxele şi impozitele datorate statului român. Acestea au reprezentat sume importante. În baza acestor venituri fiscalizate mi s-a stabilit indemnizaţia", arată Liciniu Lupu.

Bărbatul adaugă că nu doreşte să se refere la "abuzuri ale ANAF", însă "a crede că eu am dat declaraţii false fără să-mi reproşeze cineva ceva şi fără să existe un dosar în acest sens este un atentat la minima inteligenţă a opiniei publice"."Fără să doresc, în acest moment, să mă refer la abuzuri ale ANAF, aşa cum a făcut-o în mod repetat noua conducere politică a ţării, numeroşi oameni de afaceri şi alte persoane avizate, precizez doar că a crede că eu am dat declaraţii false fără să-mi reproşeze cineva ceva şi fără să existe un dosar în acest sens, este un atentat la minima inteligenţă a opiniei publice", spune sibianul.

Întrebat de corespondentul MEDIAFAX câţi bani primeşte acum ca indemnizaţie, Liciniu Lupu a declarat că încă nu ştie, deoarece a primit o notificare pe care nu a citit-o, fiind plecat din oraş.

Bărbatul nu mai beneficiază de cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului din România, de 35.000 de euro, după ce reprezentanţii ANAF nu au regăsit, la control, suma pe care beneficiarul din Sibiu a declarat-o şi în baza căreia s-a realizat decizia de impunere.

Surse oficiale declarau, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că în urma controlului efectuat, veniturile declarate şi impozitate pentru 2015 nu s-au găsit la un control amănunţit al ANAF, motiv pentru care s-a emis o altă decizie de impunere.

La începutul lunii septembrie anul trecut, cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului din România, de 35.000 de euro, a fost suspendată temporar, pentru efectuarea unor verificări ale veniturilor declarate de beneficiar, după care plata a fost efectuată. Bărbatul care încasează cea mai mare indemnizaţie de creştere a copilului din România a depus cererea în luna iulie.

Surse oficiale au declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, că în urma controlului efectuat, veniturile declarate şi impozitate pentru 2015 nu s-au găsit la un control amănunţit al ANAF, motiv pentru care s-a emis o altă decizie de impunere.

În baza noii decizii, reprezentanţii Agenţiei de Prestaţii Sociale Sibiu au oprit de la plată indemnizaţia.

Potrivit surselor citate, beneficiarul celei mai mari indemnizaţii ar fi declarat că a avut venituri de peste 2,6 milioane lei, i s-a emis decizie de impunere pentru impozit şi a şi plătit, însă, în urma controlului ANAF, s-a descoperit că acesta ar fi înregistrat, de fapt, pierdere fiscală.

Aceleaşi surse au afirmat că beneficiarul indemnizaţiei a contestat în instanţă raportul de inspecţie fiscală al ANAF.

Dacă nu va reuşi să dovedească faptul că a încasat veniturile declarate, beneficiarul indemnizaţiei va fi nevoit să restituie banii primiţi din luna august până la momentul încetării, respectiv pe patru luni.

 

Comenteaza