Chirii la Cluj: 250 de euro garsoniera, 370 de euro 2 camere și 450 de euro 3 camere

Chirii la Cluj:  250 de euro garsoniera, 370 de euro 2 camere și 450 de euro 3 camere

La Cluj-Napoca pretențiile proprietarilor care aveau locuințe disponibile spre închiriere s-au menținut mai mult sau mai puțin stabile comparativ cu trimestrul anterior.

În ceea ce privește prețurile solicitate pentru apartamentele disponibile spre închiriere, în București, Iași și Constanța pot fi observate, în T2 2021, curbe de scădere vizibil mai pronunțate decât în celelalte trei mari
orașe ale țării, comparativ cu cele trei luni anterioare. Acest fapt ce poate fi explicat, în București și Constanța, prin tendința de majorare a cererii, iar în Iași, prin cea de aliniere a prețurilor la nivelul celorlalte mari orașe. În mod interesant, în celelalte trei mari centre regionale monitorizate constant de Analize Imobiliare, respectiv Cluj-Napoca, Timișoara și Brașov, pretențiile proprietarilor care aveau locuințe disponibile spre închiriere s-au menținut mai mult sau mai puțin stabile comparativ cu trimestrul anterior. Raportat la perioada similară a anului trecut, de remarcat este că trei dintre cele șase mari centre regionale supuse analizei au consemnat creșteri, în vreme ce, în celelalte trei, au avut loc scăderi.

Potrivit datelor centralizate de Analize Imobiliare, suma medie solicitată pentru un apartament se situa, trimestrul trecut, la 7,5 euro pe metru pătrat în București, în scădere cu 5,1% față de perioada similară a anului anterior. Pe următorul loc în clasamentul prețurilor de închiriere se află Cluj-Napoca (cu o medie de 7,1 euro pe metru pătrat, în scădere cu 6,6%), orașul de pe Someș fiind urmat de Iași (6,6 euro pe metru pătrat, în creștere cu 1,5%), Brașov (6,4 euro pe metru pătrat, în creștere cu 1,6%), Timișoara (6,2 euro pe metru pătrat, în scădere cu 3,2%) și, respectiv, Constanța (6,3 euro pe metru pătrat, în creștere cu 6,7% față de anul anterior).

În ceea ce privește chiriile solicitate pe categorii de apartamente, Bucureștiul se află, în mod firesc, în fruntea
marilor orașe, cu valori medii de 250 de euro pe lună pentru garsoniere, 400 de euro pe lună pentru două
camere și, respectiv, 600 de euro pe lună pentru trei camere. Capitala țării este urmată îndeaproape de Cluj-Napoca, unde proprietarii solicită 250 de euro pe lună pentru o locuință monocamerală, 370 de euro pe lună pentru una bicamerală și, respectiv, 450 de euro pe lună pentru una tricamerală. În mod interesant, Timișoara continuă să ocupe ultimul loc în clasamentul chiriilor din marile orașe, cu 200 de euro pe lună pentru o garsonieră, 300 de euro pe lună pentru două camere și, respectiv, 350 de euro pe lună pentru trei camere.

Comenteaza