Chirii mai scumpe în Cluj-Napoca înainte de începerea anului universitar. Cât cer proprietarii pentru o garsonieră

Chirii mai scumpe în Cluj-Napoca înainte de începerea anului universitar. Cât cer proprietarii pentru o garsonieră

A mai rămas mai puțin de o lună până la începerea anului universitar 2024-2025, iar chiriile din Cluj-Napoca s-au scumpit ușor în ultima lună de vară.

„În luna august a acestui an, la nivel național, interacțiunile între chiriași și cei care publică anunțuri de închiriere pe Storia – au crescut cu 10% față de aceeași perioadă a anului trecut și cu 23% comparativ cu luna precedentă”, potrivit unui comunicat.

Chirii mai scumpe în Cluj-Napoca înaintea noului an universitar

În Cluj-Napoca, față de anul anterior, prețurile medii solicitate pentru închirierea garsonierelor au crescut cu 15% și cele ale apartamentelor cu două camere cu 9%, în timp ce prețurile medii pentru apartamentele cu trei camere au rămas constante. Astfel, în luna august 2024, prețul mediu de închiriere al garsonierelor a fost de 400 de euro (la fel ca în luna iulie 2024), în timp ce apartamentele cu două camere s-au închiriat, în medie, cu 600 de euro (în creștere, față de 573 euro în iulie), iar apartamentele cu trei camere s-au închiriat cu un preț mediu de 700 de euro (698 euro în iulie).

„Conform datelor colectate de pe platforma noastră, prețurile chiriilor continuă să crească de la un an la altul, deși variațiile lunare sunt relativ mici. În același timp, observăm o creștere a interacțiunilor între chiriași și proprietari, influențată și de perioada de vârf pentru închirieri, care are loc în lunile august și septembrie, când cererea atinge un nivel ridicat, peste 50% fiind generată de studenți în căutare de locuințe”, a declarat Răzvan Ceapă, Head of Operations Storia & OLX Imobiliare.

Prețurile solicitate pentru chiriile din cele 10 orașe analizate, orașele cu cele mai multe anunțuri de pe platformă, au înregistrat o creștere de 14% de la un an la altul (august 2024 vs. august 2023). În raport cu luna anterioară, prețurile au rămas aproape la același nivel, cu o creștere minoră de doar 1%.

Comenteaza