Chiriile dau tonul scăderilor de prețuri. Și cu 18% în unele cartiere din Cluj

Chiriile dau tonul scăderilor de prețuri. Și cu 18% în unele cartiere din Cluj

Plecarea studenților, pe fondul pandemiei de coronavius, ieftinește chiriile în municipiul Cluj-Napoca.

Principalele evoluții se remarcă la nivel de oferte de apartamente de închiriat, unde indicele Blitz continuă pe trendul de scădere început în luna precedentă, ajungând astfel la valoarea medie de 400 de euro. Aceasta reprezintă o scădere agregată de 2,68% față de luna precedentă și reprezintă un nou minim înregistrat în ultimele luni, după valoarea maximă de 470 de euro, marcată în octombrie 2019.

Cea mai mare scădere s-a înregistrat în cartierul Plopilor - unul considerat drept tradițional, cu prețuri peste medie la chirii - cu o reducere de 18% până la 400 de euro. Scăderi importante s-au remarcat, de asemenea, în cartierele Iris, cu 12,7%, până la valoarea de 343 de euro, și Grigorescu, cu 11,7%, ajungând la valoarea de 362 de euro pentru chiria medie pe o lună într-un apartament.

Alte scăderi s-au înregistrat în cartierele Mănăștur, cu 7,12%, până la valoarea de 339 euro, Bună Ziua, cu o reducere a prețului chiriei de 6,58%, adică 454 de euro, și Florești, cu o scădere medie de 4,54%, până la valoarea de 260 de euro. Chiar și chiriile din zona centrală a orașului au marcat scăderi, cea medie lunară pentru apartamente ajungând la 451 de euro și înregistrându-se astfel o diminuare a prețului de 6,63%.

Etichete
Comenteaza