Chiriile din Cluj-Napoca s-au scumpit vara aceasta. Cât a ajuns să coste o garsonieră

Chiriile din Cluj-Napoca s-au scumpit vara aceasta. Cât a ajuns să coste o garsonieră

Chiriile în Cluj-Napoca s-au scumpit în iulie 2023 cu până la 27% față de aceeași perioadă a anului trecut, cu prețuri medii de până la 700 euro/lună.

Media prețurilor solicitate pentru chiriile din cele 10 orașe analizate a fost relativ constantă față de luna anterioară, înregistrându-se o creștere medie de 3% în luna iulie 2023. Totuși, prețurile solicitate pentru chirii au crescut, în medie, cu 13% de la un an la altul (iulie 2022 vs. iulie 2023), potrivit unui comunicat storia.ro.

Chirii cu până la 27% mai scumpe în Cluj-Napoca

În Cluj-Napoca, în luna iulie a.c., prețurile medii solicitate au crescut comparativ cu cele din luna anterioară. Dacă în luna iunie a.c. garsonierele se închiriau cu 320 de euro, în luna iulie a.c. acestea s-au închiriat, în medie, cu 350 de euro. În cazul apartamentelor cu două camere, în luna iulie a.c. prețul de închiriere a crescut la 549 euro de la 500 de euro, în timp ce apartamentele cu trei camere au ajuns să fie închiriate cu 700 de euro, în medie, de la 650 de euro în luna iunie a.c.

Comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, prețurile medii ale chiriilor au crescut cu 27% în cazul apartamentelor cu trei camere, cu 22% pentru apartamentele cu două camere și cu 17% în categoria garsonierelor, mai arată sursa citată.

Interesc crescut pentru chirii

Comparativ cu prima lună a verii din acest an, în luna iulie a.c. românii au vizualizat cu 15% mai multe pagini cu anunțuri imobiliare și au făcut cu 29% mai multe contactări, date care arată că vizitatorii platformei sunt mult mai deciși cu privire la închirierea apartamentelor. De asemenea, față de aceeași perioadă a anului trecut, în luna iulie a anului curent, interesul pentru chirii a fost mult mai ridicat – datele arată că au fost vizionate cu 9% mai multe pagini cu anunțuri imobiliare și că au fost realizate cu 24% mai multe contactări (contactările fiind interacțiunile dintre chiriași și cei care publică anunțuri de închiriere pe platformă), se mai arată în comunicat.

Comenteaza