Cluj-Napoca, în topul orașelor unde se comandă cea mai multă mâncare sănătoasă. Ce preparate sunt preferate

Cluj-Napoca, în topul orașelor unde se comandă cea mai multă mâncare sănătoasă. Ce preparate sunt preferate
| Foto: Shaiith79 - Depositphotos.com

Cluj-Napoca completează topul orașelor din România unde se comandă cea mai sănătoasă mâncare.

Românii preferă preparatele sănătoase și atunci când comandă acasă sau la birou. Cererea de preparate sănătoase a crescut de două ori anul acesta față de aceeași perioadă a anului trecut, potrivit datelor Glovo citate de wall-street.ro.

Clujul, în topul orașelor unde se comandă cea mai multă mâncare sănătoasă

În ceea ce privește consumul la nivel de orașe, bucureștenii se situează pe primul loc la comenzile de mâncare sănătoasă, fiind urmați de locuitorii din Târgu Mureș și Constanța. Topul orașelor în care se comandă cea mai multă mâncare sănătoasă este completat de Cluj-Napoca, Timișoara și Sibiu, unde în medie, s-au plasat de două ori mai multe comenzi din această categorie față de anul trecut, mai arată sursa citată.

Pe primul loc în topul preferințelor românilor se află una dintre cele mai celebre salate din lume, salata Caesar. Aceasta este urmată de avocado toast, și de poke cu somon, un preparat cu specific hawaian, care a devenit extrem de popular și la noi în țară.

În 2023, cel mai mare consum de mâncare sănătoasă a fost în luna martie, iar pe 8 martie, de Ziua Internațională a femeii, românii au comandat cea mai multă mâncare sănătoasă.

Conform datelor Glovo, zilele în care românii aleg cel mai mult să comande preparate sănătoase sunt miercuri, joi și vineri. Cel mai des românii au ales mâncarea sănătoasă pentru prânz, cele mai multe comenzi din această categorie fiind plasate în intervalul orar 12.00 – 14 .00

Comenteaza