Cluj-Napoca rămâne cel mai scump oraș din România la chiriile pentru locuințele mici. Cât costă o garsonieră

Cluj-Napoca rămâne cel mai scump oraș din România la chiriile pentru locuințele mici. Cât costă o garsonieră

Interesul mare pentru Cluj-Napoca mențtine prețul chiriilor de aici peste nivelul celor din București și Timișoara.

Chiria medie la nivel național pentru apartamentele cu două camere oscilează de la o sumă rezonabilă de 350 de euro până la un prag de 475 de euro, conform datelor Imobiliare.ro.

În ce priveşte garsonierele, bugetul mediu necesar se situează între 220 de euro şi 303 de euro, în timp ce pentru apartamentele cu trei camere, preţurile se ridică până la 400-650 de euro.

Clujul, cu 35% mai scump față de Timișoara

Clujul rămâne cel mai scump oraş pe segmentul locuinţelor mici cu 1 şi două camere, în vreme ce valoarea chiriilor din Capitală se detaşează faţă de restul oraşelor în cazul apartamentelor mari.

„Clujenii plătesc cu 35% mai mult decât timişorenii pentru închirierea unui apartament cu două camere. Există diferenţe foarte mari de la un oraş la altul, chiar dacă este vorba de oraşe absolut comparabile din punct de vedere a venitului mediu sau a numărului de locuitori. Atractivitatea municipiului Cluj-Napoca, numărul mare de studenţi, apetitul pentru investiţii imobiliare de tipul buy to rent a celor cu venituri ridicate, dar şi dezvoltarea cu precădere în zonele periferice şi în comunele limitrofe menţin chiriile medii din municipiul Cluj-Napoca peste cele practicate în Bucureşti”, spune Daniel Crainic, director de marketing Imobiliare.ro.

În Cluj-Napoca, preţurile solicitate s-au menţinut la 300 de euro pe lună pentru o garsonieră, 475 de euro pe lună pentru un apartament cu două camere şi 600 de euro pe lună pentru trei camere. Cea mai semnificativă evoluţie anuală a preţurilor apartamentelor de închiriat din Cluj-Napoca s-a înregistrat la categoria de apartamente tricamerale, unde acestea au crescut cu 15,3%.

Comenteaza