Clujenii dau buzna pe plajele Greciei

Clujenii dau buzna pe plajele Greciei
Avioanele turistice cu plecare spre Grecia din Cluj, Timişoara, Iaşi şi Bucureşti au avut în această vară un grad de ocupare de până la 95%, conform statisticilor agenţiei de turism Cocktail Holidays.

Cele mai multe pachete s-au vândut pentru Rodos, Creta, Santorini și Mykonos. Pentru o vacanță în Grecia, turiștii au plătit preţuri începând de la 334 euro/persoană pentru un sejur de șapte nopți cu mic dejun, transport cu charter, transferuri, taxe de aeroport, asigurare medicală și storno. 
 
Cel mai complex pachet din vara aceasta a costat 25.000 de euro pentru o vacanță de o lună la una din vilele de lux grecești. Spania, Croația, Antalya și Bodrum, alternative la Grecia, au atras cu 15% mai mulți turiști față de vara trecută.  
 
Destinația Tenerife, pe care agenţia a operat singurul charter cu aeronave Tarom, a fost bine primită, unul din 10 turiști preferând să își petreacă vacanța în „insula eternei primăveri”. După trei luni de operare, gradul de ocupare a depășit 93%. 
 
Pachetul minim a costat 580 euro/persoană, iar turiștii au ales în special hotelurile de 4*, cu demipensiune. Din acest an, de la Cluj vor fi disponibile pachete de revelion pentru Abu Dhabi, Dubai, Ras Al Khaimah. Cocktail Holidays operează chartere din București, Cluj-Napoca, Iași şi Timişoara.

Comenteaza