Clujul a ajuns cel mai bogat județ din țară. Boc: "Suntem pe direcția corectă"

Clujul a ajuns cel mai bogat județ din țară. Boc: "Suntem pe direcția corectă"
| Foto: Visit Cluj

Clujul a înregistrat cea mai rapidă dezvoltare dintre județele din țară în ultimii 20 de ani, dacă în urmă cu două decenii era pe locul 5 la PIB-ul pe cap de locuitor, acum este pe locul 2, după București.

Clujul a urcat de pe locul 5 în topul PIB-ului per capita acum 20 de ani pe locul 4 în 2010 și, recent, a depășit chiar Ilfov, situându-se pe locul 2, imediat după București, arată datele unui studiu recent.

"Clujul a avut cea mai mare dezvoltare din ultimii 20 de ani. Dacă acum 20 de ani eram pe locul 5 în România acum suntem pe locul 2. Nu este analiza mea, este una făcută de specialiști, care adaugă la celelalte știri - că suntem între primele 10 orașe din Uniunea europeană, că suntem cel mai sigur oraș din UE, că suntem primii în România în materie de digitalizare... faptul că a mai venit o știre că din punct economic suntem acolo unde suntem, asta arată că suntem pe direcția corectă și trebuie să accelerăm aceste lucruri bune pe care le facem", a spus Emil Boc la Ziua Live.

De asemenea, tot în ultimii 20 de ani, România a urcat de la 26% din media UE în ceea ce privește PIB-ul per capita la paritatea puterii de cumpărare la 76%, fiind acum la același nivel cu Ungaria și peste țări precum Grecia, Letonia, Croația și Slovacia. Primarul Clujului a ținut să sublinieze că în avansul înregistrat în ultimii ani de țara noastră un rol foarte important l-a jucat Uniunea Europeană. 

"Celor care nu cred în Europa puneți-le aceste cifre în față și să spună unde era România dacă nu eram în Uniunea Europeană", a afirmat Emil Boc.

Edilul a spus, totodată, că succesul Clujului se datorează și clujenilor.

"E meritul clujenilor, și aici vreau să le mulțumesc, pentru că prin efortul lor Clujul este ceea ce este, prin capacitatea noastră de a lucra împreună, fiecare pe domeniul nostru și adunând tot ce e bun de la fiecare, aducem Clujul acolo unde este astăzi, cu cea mai rapidă creștere din România și un oraș de referință din Uniunea Europeană", a adăugat Boc.

 

Comenteaza