Clujul, în topul falimentelor VIDEO

Clujul, în topul falimentelor VIDEO
Judeţul Cluj a intrat în top 5 insolvenţe, în primul trimestru al acestui an. 208 societăţi au intrat în imposibilitate de plată în perioada ianuarie-aprilie 2012, cu 28 mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Cele mai multe sunt din domenii precum constructii, imobiliare, comert si productie.

Prima poziţie este ocupată de capitală, cu 385 de insolvenţe, urmată de judeţele Argeş, Dolj şi Arad. Clujul a urcat puternic în top, ajungând pe poziţia a cincea.

1. Bucureşti 385 de insolvenţe
2. Argeş 375 de insolvenţe
3. Dolj 324 de insolvenţe
4. Arad 254 de insolvenţe
5. Cluj 208 insolvenţe

În ceea ce priveşte repartizarea geografică a cazurilor de societăţi intrate în insolvenţă, regiunea Nord-Vest este pe locul al doilea, imediat după sud. Pe locul al treilea se situează regiunea de Sud-Est, cu 526 de agenţi economici intraţi în insolvenţă.

Sud 995 cazuri 22%
Nord-Vest 762 cazuri 17%
Sud-Est 526 de cazuri 12%

Cele mai multe companii care şi-au declarat insolvenţa au intrat sub supravegherea Casei de Insolvenţă Transilvania.

In primele patru luni ale anului, peste 5.620 de firme au intrat in insolventa la nivel national. Principalele motive pentru care aceste societăţi intra in procedura de insolventa sunt imposibilitatea respectarii graficelor de reesalonare a creditelor si lipsa de capital, pe fondul scaderii vânzărilor.

Reporter: Ana Maria Nedelea
Imagine: Călin Fedeleş

Comenteaza