Clujul, printre cele mai fericite orașe din lume

Clujul, printre cele mai fericite orașe din lume

Municipiile Cluj și Brașov au fost incluse în clasamentul mondial al celor mai fericite 250 de orașe din întreaga lume, ocupând poziția cu numărul 195, respectiv 220, în topul ”Happy City Index 2024”.

 

Realizat la nivel internațional, clasamentul „Happy City Index 2024” evaluează complexitatea determinării fericirii într-un oraș, luând în considerare cinci domenii principale: cetățeni, guvernare, mediu, economie și mobilitate.

”Acest lucru se datorează mai multor factori, cum ar fi clasificarea diferită a orașelor din lume, amploarea impactului lor, numărul de locuitori, disponibilitatea resurselor, caracteristicile și așteptările sociale, natura problemelor cu care trebuie să se confrunte din cauza condițiilor naturale sau a localizării geopolitice. Alegerea soluțiilor potrivite în vederea obținerii rezultatelor dorite este ceea ce guvernanța locală face zilnic pentru a-și face cetățenii fericiți. Un oraș al oamenilor fericiți va însemna întotdeauna ceva diferit pentru un copil de cinci ani care așteaptă locuri de joacă și oportunitatea de a construi relații cu părinții ca parte a timpului de calitate petrecut împreună, în cazul în care o întoarcere rapidă acasă de la locul de muncă va fi crucială. Alte așteptări ar fi definite de studenți, profesioniști din mediul corporatist, cetățeni în vârstă și orice alt grup de persoane cu nevoi specifice”, se arată în preambulul topului.

Prima poziție în topul celor mai fericite orașe o ocupă orașul Aarhus din Danemarca, urmat de Zürich din Elveția și Berlin din Germania. Printre cele mai fericite țări din lume se numără Finlanda, clasată pe primul loc, urmată fiind de Danemarca, Islanda și Suedia.  

 

Comenteaza