Clujul, printre destinațiile favorite ale românilor. Cât costă aici un sejur de trei zile

Clujul, printre destinațiile favorite ale românilor. Cât costă aici un sejur de trei zile
Unul dintre apartamentele în regim hotelier din Cluj recomandat de platformă | Foto: Travel Minit

Orașele Cluj-Napoca, Sibiu și Brașov figurează între destinațiile urbane de vacanță din țară cele mai accesate de către români în acest an.

Sezonul turistic de vară va continua până la finalul lunii septembrie datorită rezervărilor făcute și a interesului crescut pentru vacanțele în România, conform platformei de rezervări hoteliere Travelminit. Potrivit acestaia, 23.000 de nopți de cazare au fost rezervate deja de români pentru luna septembrie.

Specialiștii se așteaptă ca numărul de rezervări să fie cu 10-30% mai mare până la finalul lunii. Printre destinațiile de vacanță preferate se află litoralul Mării Negre și stațiunile balneoclimaterice precum Sovata, Praid, Băile Herculane. Alte destinații accesate de români sunt marile orașe din țară Brașov, Cluj-Napoca, Sibiu.

Bugetul mediu pentru o noapte de cazare/persoană este 96 de lei. Cele mai multe rezervări au fost efectuate de cupluri sau de familii cu copii, iar costul mediu pentru un sejur de 3 nopți pentru o familie formată din 2 adulți și 1-2 copii este de 1.051 lei.

Cuplurile care vor călători în septembrie vor cheltui în medie 758 lei pentru un sejur de 3 nopți. Costul mediu al unui sejur în stațiunile balneare sau pe litoral este 1.170 lei pentru 3 adulți pe 4 nopți.

“Vacanțele rezervate pe litoralul Mării Negre și în stațiunile balneare tind să fie mai costisitoare decât cele rezervate în stațiunile montane sau în orașele turistice ale țării. Pentru un sejur de trei nopți la munte, pe Valea Prahovei, costul mediu este de 1.093 lei/ 3 persoane sau 729 lei / 3 persoane pentru o vacanță de trei nopți în orașe precum Cluj-Napoca, Sibiu, Sighișoara și București”, arată Travelminit.ro.

Comenteaza