Video Foto Clujul se bate cu două orașe pentru primul Radisson din afara capitalei. Cum arată “fratele” din Banat

Clujul se bate cu două orașe pentru primul Radisson din afara capitalei. Cum arată “fratele” din Banat
Unitatea turistică din Timișoara va fi inclusă în complexul ISHO
Clujul se bate cu două orașe pentru primul Radisson Blue din afara capitalei. Cum arată “fratele” din Banat
Clujul se bate cu două orașe pentru primul Radisson Blue din afara capitalei. Cum arată “fratele” din Banat
Clujul se bate cu două orașe pentru primul Radisson Blue din afara capitalei. Cum arată “fratele” din Banat

Trei orașe din Transilvania și Banat se află în competiție pentru activarea primului hotel Radisson Blu din afara Bucureștiului. În timp ce Clujul și Timișoara au anunțat că îl vor finaliza în 2021, Brașovul spera să îl dea în funcțiune cu un an mai repede.

Antreprenorul Ovidiu Şandor, prin Mulberry Development, a obţinut autorizaţia de construire pentru hotelul Radisson Blu din cadrul proiectului imobiliar ISHO din Timişoara. Lucrările vor demara în zilele următoare, conform portalului Produs în Ardeal. Noul hotel va creşte portofoliul grupului în România la cinci hoteluri, două în curs de operare, iar trei în dezvoltare.

Noul hotel din Timişoara va fi finalizat în 2021, an în care oraşul va fi capitală culturală europeană. Hotelul va avea 160 de camere, un restaurant şi un roof-top bar. Acesta va dispune de un centru de fitness care va funcţiona 24/7 precum şi o piscină în aer liber localizată la ultimul etaj al clădirii.

Hotelul va fi operat de Radisson Group, companie a cărei portofoliu în România va urca la patru hoteluri Radisson Blu şi un hotel Park Inn by Radisson. Arhitectura hotelului este semnată de firma Andreescu şi Gaivoronschi, din Timişoara, iar designul interior, de Blocher & Blocher (Germania).

Birourile ISHO fac parte dintr-un proiect amplu cu acelaşi nume, realizat de Ovidiu Şandor în apropierea centrului Timişoarei în urma unei investiţii estimate la 130 milioane de euro. Proiectul realizat pe fosta platformă ILSA – Industria Lânii din Timişoara are 5,3 hectare.

Ansamblul va fi deservit de 2.000 de locuri de parcare, va include sală de fitness, spa, piscină, parc de 7.500 mp. Proiectul va fi completat de un supermarket, un centru medical, farmacie, bănci şi alte funcţiuni comerciale complementare. Zona pietonală va oferi restaurante, cafenele, terase şi alte spaţii de socializare şi relaxare.

Fostul Sport de la Cluj, extins cu un corp nou

Compania clujeană Winners Park Invest (WPI) a primit marţi autorizaţia de construire pentru transformarea Hotelului Sport de lângă Cluj Arena într-o unitate de 5* Radisson Blu. Clădirea actuală, cu opt etaje, va fi extinsă spre vest cu un nou corp, cu funcţiunea de sală de evenimente, parcare subterană pentru 90 de maşini, plus extindere spre sud, pentru mărirea capacităţii de cazare de la 136 la 150 de camere. Documentaţia a fost întocmită de biroul de proiectare Arhimar Serv. Investiţia de bază este de peste 11 milioane de lei, potrivit autorizaţiei de construire.

Radisson Cluj-Napoca va avea camere de diverse tipuri, de la standard și superioare, la apartamente și zone VIP. Facilitățile de cazare vor fi completate cu cele ale unui restaurant specializat, precum și sală de fitness, în timp ce pentru întâlniri și evenimente vor fi disponibile săli de conferință hi-tech și o sală de recepție de 350 mp, care poate găzdui până la 300 de invitați.

Horia Ciorcilă, administrator al Societății de Investiții Financiare Moldova, a achiziționat de la aceasta hotelul cu 3,6 milioane de euro. WPI este controlată 100% de către compania Castorius Limited Nicosia, înmatriculată în Cipru, iar ca administrator figurează Ramona Ioana Crișan.

Proiectul din Brașov, amânat cu doi ani

Finalizarea proiectului de la Brașov, o investiţie de 10 milioane euro, a fost amânată cu doi ani, din 2018 pentru 2020. Mircea Drăghici, consultantul proiectului, menționa că birocrația excesivă a prelungit debutul lucrărilor, situație similară cu a mai multor proiecte din zona monumentelor protejate. Hotelul va fi situat vizavi de primăria oraşului. Contractul de franciză a fost semnat în 2016 de către Carlson Rezidor Hotel Group cu Ra-Ra Hotels,  companie controlată de familia Neamţu, din Braşov.

Hotelul va avea 112 camere, restaurante, spaţii de conferinţe, bar, centru spa & fitness. Ra-Ra Hotels a cumpărat în 2015, de la Telekom România, un imobil situat în centrul oraşului Braşov cu scopul de a dezvolta un hotel. Mircea Drăghici, prin EST Hospitality, a fost selectat consultant al proiectului, oferind – în baza unui studiu de piaţă şi fezabilitate – soluția optimă de utilizare pentru clădire. Pe baza rezultatelor studiului de piaţă, s-a demarat procedura de selecţie a unui operator hotelier, în urma căreia a fost ales brandul Radisson Blu.

Schimbare de proprietar cu scântei la București

Noii proprietari ai complexului hotelier, fondurile de investiții Revetas și Cerberus, au cerut despăgubiri de 3 milioane de euro de la fostul proprietar, Elbit Imaging (Israel), acuzând o încălcare a garanțiilor stipulate în contractul de vânzare. În 2017, Revetas și Cerberus au achiziționat cu 169 de milioane de euro pachetul 98,2% deținut de Elbit, conform Profit.ro.

În cadrul acordului, Elbit a convenit acordarea unui împrumut de 8 milioane de euro - în numele operatorului complexului - către cei doi cumpărători, menit să acționeze ca garanție pentru obligațiile ce reveneau operatorului după încheierea tranzacției. Elbit a primit însă acum o notificare din partea cumpărătorilor care susțin că sunt îndreptățiți la plata unor despăgubiri. Elbit a achiziționat fostul Hotel București, cel mai mare din capitală în regimul comunist. Sub emblema Radisson, a fost redeschis în 2003, după o investiție de 70 de milioane de euro.

Radisson Blu este un brand hotelier de lux, care oferă servicii de bună calitate, personalizate, în spații elegante. Hotelurile sunt localizate în majoritatea orașelor mari, a zonelor importante de tranzit și a destinațiilor de agrement. Radisson Blu face parte din grupul Radisson Hotel, care mai include Radisson Collection, Radisson, Radisson RED, Park Plaza, Park Inn by Radisson și Country Inn & Suites by Radisson.

Comenteaza