Comerțul merge mai bine după jumătate de an. Cifra de afaceri a crescut cu aproape 6%

Comerțul merge mai bine după jumătate de an. Cifra de afaceri a crescut cu aproape 6%

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în primele cinci luni ale anului, atât ca serie brută, cu 5,7%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 7,3%, raportat la perioada similară din 2021.

Comerțul merge mai bine după jumătate de an. Cifra de afaceri a crescut cu aproape 6%Sursă: insse.ro

În luna mai 2022, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut faţă de aprilie 2022, atât ca serie brută, cu 2,3%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 0,9%, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică (INS), date miercuri publicităţii. 

Comparativ cu luna mai 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete) a crescut în mai 2022, atât ca serie brută, cu 8,1%, cât şi ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cu 6,2%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în perioada 1 ianuarie - 31 mai 2022, comparativ cu aceeaşi perioadă a anului trecut, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 5,7%, datorită creşterii comerţului cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+10,1%), vânzărilor de produse nealimentare (+6,9%) şi vânzărilor de produse alimentare, băuturi şi tutun (+1,9%).

 

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în primele cinci luni din an, faţă de perioada 1 ianuarie - 31 mai 2021, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 7,3%, datorită creşterii înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+9,5%), vânzările de produse nealimentare (+6,3%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+5,2%).

Comerțul merge mai bine după jumătate de an. Cifra de afaceri a crescut cu aproape 6%

Potrivit INS, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, în luna mai 2022, comparativ cu luna precedentă, a crescut pe ansamblu cu 2,3%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+8,9%) şi la vânzările de produse nealimentare (+3,1%). Vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun au scăzut cu 2,5%.

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a crescut pe ansamblu în mai 2022, comparativ cu luna precedentă, cu 0,9%, datorită creşterii înregistrate la vânzările de produse nealimentare (+1,0%). Scăderi s-au înregistrat la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (-1,1%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (-0,1%).

Comparativ cu luna mai 2021, volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie brută, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 8,1%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+9,7%), vânzările de produse nealimentare (+8,1%) şi la vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+7,0%).

Comerțul merge mai bine după jumătate de an. Cifra de afaceri a crescut cu aproape 6%

Volumul cifrei de afaceri din comerţul cu amănuntul (cu excepţia comerţului cu autovehicule şi motociclete), serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, în luna mai 2022, comparativ cu luna mai 2021, a înregistrat o creştere, pe ansamblu, cu 6,2%, datorită creşterilor înregistrate la comerţul cu amănuntul al carburanţilor pentru autovehicule în magazine specializate (+7,4%), vânzările de produse alimentare, băuturi şi tutun (+6,8%) şi la vânzările de produse nealimentare (+4,8%). 

Comenteaza