Comisia Europeană cere statului român să renunțe la restricțiile pentru exportul energiei electrice

Comisia Europeană cere statului român să renunțe la restricțiile pentru exportul energiei electrice
| Foto: Arhiva

Comisia Europeană solicită României să elimine restricţiile la exportul de energie electrică, iar Croaţiei să elimine restricţiile la exportul de gaze.
 

Potrivit unui comunicat al CE, Comisia a decis să iniţieze o procedură de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere României pentru restricţionarea exportului de energie electrică printr-o măsură incompatibilă cu articolele 35 şi 36 din TFUE, Directiva (UE) 2019/944 şi Regulamentul (UE) 2019/943 privind piaţa internă de energie electrică.

România are la dispoziţie două luni pentru a răspunde şi a remedia deficienţele identificate de Comisie. În absenţa unui răspuns satisfăcător, Comisia anunţă că poate decide să emită un aviz motivat.

De asemenea, Comisia Europeană a decis să iniţieze o procedură de constatare a neîndeplinirii obligaţiilor prin trimiterea unei scrisori de punere în întârziere Croaţiei pentru restricţionarea exportului de gaze naturale prin măsuri incompatibile cu articolele 34, 35 şi 36 din TFUE şi cu Directiva 2009/73/CE privind normele comune pentru piaţa internă în sectorul gazelor naturale.

Comenteaza