Companiile de IT angajează la Cluj. Cât câștigă „spuma” orașului

Companiile de IT angajează la Cluj. Cât câștigă „spuma” orașului
| Foto: ThisIsEngineering/pexels.com

În ciuda știrilor recente despre disponibilzările din corporații, angajatorii din IT nu dau semne să încetinească demersurile de recrutare iar în Cluj-Napoca sunt printre cele mai multe job-uri disponibile în domeniu.

Salariul pentru un angajat pe poziția de middleware engineer, variază, în medie, între 1.200 şi 1.700 de euro net pe lună, conform datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

Multe anunțuri de angajare în Cluj-Napoca

În prezent, 1.040 de posturi vacante pentru poziţia de middleware engineer sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 35.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe anunţuri de angajare sunt în regim de muncă remote, Bucureşti, Piteşti şi Cluj-Napoca.

„Angajatorii din IT nu dau semne să încetinească demersurile de recrutare în ciuda ştirilor despre disponibilizările masive din corporaţii. Numeroasele oferte de angajare confirmă nevoia acută de specialişti în domeniu. Un middleware engineer face managementul instalării şi configurării produselor middleware în cadrul proiectelor Datawarehouse, tuning şi monitorizare a aplicaţiilor DWH. Specialiştii căutaţi trebuie să deţină cunoştinţe despre sistemele Datawarehouse, cunoştinţe şi experienţă de lucru cu servere de aplicaţii şi cunoştinţe de virtualizare şi containerizare – Vmware, Docker/Podman, Kubernetes. Printre abilităţile soft căutate se numără abilitatea de a comunica eficient şi de a influenţa părţile implicate, capacitatea de a găsi soluţii creative la probleme, cunoştinţe de analiza, interpretare şi raportare. Oferta salariale sunt între 1200 - 1700 euro net lunar”, spune Ana Vişian, marketing manager, BestJobs, potrivit ZF.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: tichete de masă, asigurare de sănătate, formare profesională continuă şi suport pentru dezvoltare personală şi profesională, program flexibil, posibilitatea de lucru remote, telefon, laptop.

Comenteaza