Concedieri la compania care deține brandul Napolact. Câți oameni își vor pierde locul de muncă

Concedieri la compania care deține brandul Napolact. Câți oameni își vor pierde locul de muncă
| Foto: Arhivă

Firma care deține brandul Napolact, a anunțat recent că va concedia mai mulți angajați în următorii ani, ca parte a măsurilor de reducere a costurilor și îmbunătățire a profitabilității.

Compania olandeză FrieslandCampina, unul dintre cei mai mari producători de lactate la nivel mondial, a anunțat că în următorii doi ani va concedia 1.800 de angajați pe plan global, ca parte a măsurilor de reducere a costurilor și îmbunătățire a profitabilității, potrivit unui comunicat.

FrieslandCampina are două fabrici și în România și vinde produse lactate și sub brandul Napolact.

Măsura face parte din strategia companiei de a-și reduce costurile, se mai arată în comunicatul al companiei. Primele concedieri vor fi în 2024, când producătorul de lactate va disponibiliza 1200 de angajați.

Compania, care are în plan să-și scadă costurile anuale cu 400 – 500 milioane EUR în următorii doi ani și afirmă că va face economii între 180-200 milioane EUR în urma concedierilor. În plus, o parte din economiile anuale vor fi necesare pentru a compensa inflația, susține producătorul de lactate.

„Astăzi este o zi grea pentru FrieslandCampina. În ultima perioadă, am analizat structura costurilor organizației noastre și acum anunțăm pași dificili, dar necesari pentru a ne reduce costurile. Suntem consțienție de faptul că anunțul pierderii locurilor de muncă va avea un impact mare asupra persoanelor implicate. Prin urmare, vom face tot posibilul pentru a informa și a ajuta pe toată lumea cât mai bine posibil în această perioadă dificilă. Aceste economii de costuri ar trebui să contribuie la capacitatea FrieslandCampina de a concura și de a câștiga pe piață în beneficiul angajaților noștri și al fermierilor”, a spus Jan Derck van Karnebeek, CEO al Royal FrieslandCampina N.V.

În România, compania operează prin firma FrieslandCampina România SA, cu sediul în București, și are două fabrici de produse lactate: una în Cluj-Napoca și una în Târgu Mureș. Firma figurează cu 569 de angajați în 2022, conform datelor de pe site-ul Ministerului de Finanțe. FrieslandCampina România SA a raportat anul trecut afaceri de peste 576.151.868 milioane lei.

Compania este prezentă pe piața românească cu mărcile Napolact, Campina, Milli.  

Comenteaza