Concurentul McDonald’s și KFC vine în România și are în plan zeci de locații. Când ar urma să deschidă primele fast food-uri

Concurentul McDonald’s și KFC vine în România și are în plan zeci de locații. Când ar urma să deschidă primele fast food-uri
| Foto: accent-p.mail.ru - depositphotos.com

Un colos lanț de fast food anunță intrarea pe piața din România și dorește să deschidă 50 de locații în următorii ani.

Lanţul american de fast food Wendy’s intră pe piaţa locală în sistem de franciză, potrivit unui anunţ făcut de companie şi preluat de presa internaţională.

Wendy’s a anunţat că a semnat acorduri de franciză pe două pieţe - Irlanda şi România -, această mutare făcând parte dintr-un plan mai amplu de a „cuceri’ Europa, continent unde sunt planificate „sute de deschideri”, scrie Market Watch. În acest sens, grupul american caută parteneri francizaţi.

„Ne dezvoltăm în continuare pentru a ajunge un brand cu o prezenţă globală, iar Europa este una dintre priorităţile noastre. E o piaţă strategică, cu potenţial de creştere, unde Wendy’s vrea să se extindă”, a spus E. J. Wunch, preşedintele operaţiunilor internaţionale în cadrul Wendy’s, citat de Market Watch.

Wendy’s, concurent cu McDonald’s și KFC

Primele restaurante locale ar urma să fie deschise în 2025, în următorul deceniu fiind plănuite 50 de unităţi în România, scrie Nation’s Restaurant News. Wendy’s este un business fondat în 1969, care astăzi are peste 7.000 de restaurante în lume, arată aceeaşi sursă.

Pe piaţa din România, brandul se va lupta pe piaţa de fast-food cu alte nume străine în frunte cu McDonald’s, KFC sau Burger King, dar şi cu afaceri locale care vând produse precum shaorma ori sandvişuri. Brandurile străine sunt cele care domină sectorul atât ca număr de unităţi, cât şi ca cifră de afaceri. Toate aceste afaceri sunt operate în sistem de franciză, acelaşi model fiind aplicat şi de Wendy’s, brand cunoscut pentru burgerii săi.

Comenteaza