Consultanții în resurse umane (HR) câștigă peste 1.000 de euro/lună. La Cluj sunt printre cei mai căutați din țară

Consultanții în resurse umane (HR) câștigă peste 1.000 de euro/lună. La Cluj sunt printre cei mai căutați din țară
| Foto: AndrewLozovyi - Depositphotos.com

Un angajat care ocupă funcția de consultat în resurse umane are o remunerație lunară între 700 și 1.100 de euro pe lună.

Un angajat pe poziţia de consultant în HR are un salariu care variază, în medie, între 700 şi 1.100 de euro net pe lună, arată datele de la platforma de recrutare online BestJobs.

Mihaela Dobre, sales manager în cadrul BestJobs, este de părere că domeniul resurselor umane este din ce în ce mai provocator şi atrage tot mai mulţi candidaţi. Un bun specialist îmbină cu pricepere cunoştinţele în recrutare cu abilităţile psihologice şi creative.

Poziţia de consultant resurse umane necesită în primul rând experienţă relevantă în domeniu, care să fie completată de un atestat de inspector resurse umane, precum şi cunoştinţe de limba engleză, nivel avansat. Consultantul de resurse umane are un rol foarte important, fiind persoana responsabilă de gestionarea şi evaluarea performanţelor şi dezvoltării angajaţilor. Candidatul ideal este obişnuit să lucreze cu obiective calitative şi cantitative şi are capacitatea de a face faţă unui mediu de lucru dinamic, în continuă schimbare, abilităţi bune de comunicare verbală şi în scris, precum şi capacitatea de a menţine un climat de muncă prietenos şi respectuos cu colegii.  În prezent candidaţii potriviţi pentru acest rol sunt la mare căutare. Companiile care recrutează în acest moment pentru astfel de poziţii caută specialişti în Bucureşti, Cluj şi Braşov, iar majoritatea poziţiilor permit desfăşurarea activităţii de la distanţă şi pentru acest rol oferta salarială medie se plasează în intervalul 700 - 1.100 de euro/lunarMihaela Dobre, sales manager BestJobs, potrivit ZF.

Printre cel mai des întâlnite beneficii extrasalariale şi bonusuri specifice oferite pentru acest tip de loc de muncă sunt: posibilitatea de a lucra remote, pensie privată, abonament medical clinică privată, cursuri şi traininguri de dezvoltare profesională, laptop şi telefon de muncă.

Consultanții în resurse umane sunt căutați la Cluj

În prezent, 567 de posturi vacante pentru poziţia de consultant în HR sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 40.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe poziţii deschise sunt în regim de muncă remote, Bucureşti, Cluj şi Braşov.

Comenteaza