Corlăţean a discutat cu vicepremierul de la Beijing despre investiţiile chineze în România

Corlăţean a discutat cu vicepremierul de la Beijing despre investiţiile chineze în România
Ministrul de Externe, Titus Corlăţean, a fost primit la Beijing de vicepremierul Consiliului de Stat, Li Keqiang, cu care a discutat despre investiţiile chineze de la termocentrala Rovinari şi în parcurile eoliene de la Crucea şi Babadag.

"A fost subliniată importanţa finalizării proiectului de retehnologizare a termocentralei de la Rovinari, investiţie chineză cu valoare de aproximativ un miliard de dolari, precum şi intrarea în exploatare, până la sfârşitul anului 2012, a parcurilor de energie eoliană de la Crucea şi Babadag, investiţii chineze cu o valoare de peste 300 milioane de dolari", informează un comunicat MAE transmis Mediafax.

În întrevederea de vineri a celor doi oficiali a fost remarcat de asemenea "potenţialul extinderii cooperării bilaterale în alte domenii din energie, în infrastructură, comunicaţii, agricultură, turism".

Ministrul român a apreciat în mod deosebit cele 12 propuneri formulate de premierul Wen Jiabao la Forumul de cooperare dintre China şi state din Europa Centrală şi de Est, la Varşovia în aprilie 2012, inclusiv punerea la dispoziţie a unei linii de creditare de 10 miliarde de dolari.

Corlăţean a reiterat şi propunerea Guvernului României de a găzdui la Bucureşti următoarea reuniune la nivel înalt a Forumului China - Europa Centrală şi de Est.

Cei doi oficiali au agreat şi elaborarea unui plan concret de acţiuni pentru aniversarea în 2014 a 65 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice româno-chineze şi a 10 ani de la lansarea Parteneriatului amplu de Prietenie şi Cooperare dintre cele două ţări.

 

 

Comenteaza