Video Foto O creatoare de modă care a aterizat la Cluj a fost pasagerul nr. 1 milion pentru HiSky. Ce premiu surpriză a primit

O creatoare de modă care a aterizat la Cluj a fost pasagerul nr. 1 milion pentru HiSky. Ce premiu surpriză a primit
| Foto: ZIUA DE CLUJ
Aeroport Cluj
Aeroport Cluj
Aeroport Cluj
Aeroport Cluj
Aeroport Cluj
Aeroport Cluj
Aeroport Cluj
Aeroport Cluj
Aeroport Cluj
Aeroport Cluj
Aeroport Cluj
Aeroport Cluj
Aeroport Cluj
Aeroport Cluj
Aeroport Cluj
Aeroport Cluj
Aeroport Cluj
Aeroport Cluj
Aeroport Cluj
Aeroport Cluj
Aeroport Cluj

Compania aeriană românească HiSky a sărbătorit pasagerul cu numărul 1 milion chiar pe Aeroportul Internațional Cluj. Este vorba de creatoarea de modă Carmen Pașcu.

Compania aeriană HiSky a sărbătorit marți, 11 aprilie 2023, la aterizarea pe aeroportul Internațional Cluj o bornă importantă. Pasagerul cu numărul 1 milion a călătorit cu HiSky pe ruta internă București - Cluj-Napoca, unde a fost întâmpinat de reprezentanții companiei și ai aeroportului.

Pentru marcarea acestei realizări importante, reprezentanții HiSky i-au oferit pasagerului cu numărul 1 milion și un premiu constând în zboruri gratuite timp de un an, pe toate rutele operate de companie.

Pasagerul HiSky cu numărul 1 milion care a aterizat la Cluj este Carmen Pașcu, creatoare de modă originară din Bistrița, stabilită actualmente în București.

Aeroport Cluj

„Mulțumesc, HiSky și Aeroportului Cluj pentru primire. Am călătorit cu această firmă și cu siguranță o voi face mai constant de acum înainte. Surprinzător, acest zbor a fost foarte frumos. Am câștigat acest premiu (călătorii gratuite timp de un an - n. red.). Am fost inspirată să mă urc în acest avion, chiar dacă trebuia să ajung mai târziu la Cluj. Eu sunt din Bistrița. M-am întors acasă de Paște și uite ce se întâmplă. Lucrez în domeniul modei și am un magazin online. Eu călătoresc destul de des în Marbella (Spania), deci voi zbura cel mai des spre Cluj-Napoca sau Malaga și, de ce nu, Tel Aviv. Vă mulțumesc și vă urez un Paște Fericit”, a spus Carmen Pașcu, pasagerul cu numărul 1 milion al HiSky.

HiSky atinge această treaptă importantă în existența unei companii aeriene la doar doi ani de la primul zbor oficial. Cei 1 milion de pasageri au fost transportați de HiSky pe rute regulate, către cele 16 destinații domestice și internaționale pe care compania le are în portofoliu, cât și în regim charter, în parteneriat cu cele mai importante agenții de turism din România.

Conform prognozelor de trafic și strategiei de extindere a flotei și a numărului de destinații, HiSky estimează atingerea țintei de 2 milioane de pasageri transportați până la finalul anului. Recent, compania a început operarea de zboruri cu cea de-a șasea aeronavă, model Airbus A321LR, fabricată în 2023.

David Ciceo: "Suntem în grafic pentru obiectivul de 3 milioane de pasageri"

Pe lângă ruta București – Cluj-Napoca, operată cu o frecvență de 2 zboruri cu retur pe zi, 6 zile pe săptămână, HiSky mai operează de pe Aeroportul Internațional Cluj zboruri regulate către Tel Aviv și Dublin, precum și zboruri charter către cele mai accesate destinații de vacanță.

„Apreciem în mod deosebit decizia companiei HiSky de a fi astăzi aici, pe Aeroportul Internațional Cluj, pentru a celebra în premieră depășirea pragului de 1.000.000 de pasageri înregistrați pe toate cursele operate de la debutul acestei companii aeriene și până astăzi. Acest fapt ne onorează și consolidează poziția Aeroportului Internațional Cluj drept primul aeroport regional al țării, fiind totodată un aeroport de referință în sud-estul Europei.

Este foarte important că au ajuns la această cifră, primul zbor HiSky a fost tot de la Cluj, spre Hurghada, cu aceeași aeronavă. Cota lor din România este de 6% pentru anul trecut, dar e foarte importantă pentru o companie tânără. Suntem în grafic și pentru obiectivul de 3 milioane de pasageri pe Aeroportul din Cluj. Chiar luna aceasta am avut o zi record, cu 10.000 de pasageri. Suntem în discuții cu mai multe companii aeriene, dar și cu cele existente, pentru a crește numărul de frecvențe și destinații”, a declarat David Ciceo, Directorul Aeroportului Internațional Cluj.

„Primul trimestru al anului 2023 a adus creșteri spectaculoase de trafic pentru aeroport, creând premisele unui trafic de pasageri record pe care îl anticipăm în sezonul de vară. Tocmai de aceea suntem încântați să anunțăm faptul că Aeroportul Internaţional Cluj va sărbători și el, cel mai probabil la jumătatea lunii mai, primul său milion de pasageri de anul acesta”, a mai adăugat David Ciceo.

Iulian Scorpan, CEO HiSky, a vorbit despre dificultatea atingerii acestei cifre pentru companie și despre o posibilă cursă directă Cluj-Napoca - Chișinău.

„Am avut un target. Asta ne-am dorit și ne bucurăm că așteptările nu ne-au fost dezamăgite și acest prag a fost atins exact la doi ani de când am început să operăm. Consider că este o creștere destul de rapidă, iar acum facem planuri pentru al doilea, al treilea și al patrulea milion. Cerințele pieței dictează o dezvoltare rapidă a companiei noastre. Avem șase aeronave, dar piața cere undeva la 12-13. Dorim o creștere constantă. Probabil într-un an de zile ne putem aștepta și la un posibil zbor Cluj-Chișinău. Sunt niște calcule deja, dar aici trebuie să lucreze departamentul de marketing”, a spus Iulian Scorpan, CEO HiSky.

„Poate nu întâmplător, pasagerul cu numărul 1 milion a călătorit astăzi pe o cursă București – Cluj-Napoca. Clujul este prima bază operațională pe care am deschis-o în România și a rămas un aeroport care a contribuit semnificativ la dezvoltarea noastră. Le mulțumesc pasagerilor de aici, dar și conducerii aeroportului, cu care avem un parteneriat extrem de bun încă de la primele noastre zboruri”, a completat Iulian Scorpan.

HiSky operează zboruri internaționale directe cu plecare de pe aeroporturile din București, Cluj-Napoca, Iași, Baia Mare și Chișinău, zboruri domestice pe rutele București – Cluj-Napoca și București - Timișoara, precum și în regim charter, în parteneriat cu cele mai mari agenții de turism din România.

Compania are în operare o flotă de șase aeronave, din familia Airbus A320, respectiv patru aeronave A320 cu 180 de locuri, o aeronavă A319 în configurație de 144 de locuri și o aeronavă Airbus A321LR, cu 201 locuri.

În luna mai, flota HiSky se va extinde la șapte aeronave, compania așteaptă în acest moment recepția celei de-a doua aeronave Airbus A321neo.

Comenteaza