Creatorul The Office, din nou la Cluj-Napoca. “Aici administrația e deschisă pentru noi business-uri”

Creatorul The Office, din nou la Cluj-Napoca. “Aici administrația e deschisă pentru noi business-uri”

Omul de afaceri timișorean care a ridicat The Office, cel mai mare complex de birouri din Cluj, vândut grupului Dedeman, va derula noi business-uri imobiliare pe terenurile pe care le cumpără.  

Ovidiu Șandor spune că, pe lângă Timişoara, se gândeşte să meargă cu dezvoltări viitoare în Cluj-Napoca, Sibiu, Oradea, Alba Iulia sau Braşov, fiind oraşe care au dovedit că au o adminitraţie care înţelege interesul comunităţii şi sunt deschise către atragerea de noi business-uri.

Proprietarul dezvoltatorului Mulberry Development este de părere că în perioada următoare vom asista la o creştere a preţurilor la materiile prime, cât şi la costurile de construcţie, ceea ce va duce la o majorare a preţurilor locuinţelor, conform ZF.

„Vedem deja în oraşele în care vaccinarea merge bine o scădere constantă a îmbolnăvirilor, în aşa fel încât în a doua jumătate a anului, vom remarca o revenire treptată la normalitate, lucru care se va resimţi şi în business. Vedem şi în zona rezidenţială o activitate importantă a cumpărătorilor care înţeleg că acea mult anunţată scădere a preţurilor de către unele persoane nu va veni. Vom vedea, de fapt, creşteri de preţuri atât la materii prime, cât şi la costurile de construcţie şi atunci indirect vor exista majorări ale preţurilor locuinţelor”.

Omul de afaceri este de părere că multe joburi din zona tehnologiei sunt planificate a fi mutate din alte ţări în România, iar domeniul construcțiilor va înregistra o scădere din cauza blocării unor proiecte. Mulberry a pus în aşteptare, din cauza crizei medicale generate de pandemie, investiţia privind construcţia hotelului Radisson Blu din Timișoara, de 16 milioane de euro, însă lucrările vor fi reluate.

Sandor a vândut, cu 130 de milioane de euro, The Office, pe care îl deținea împreună cu fondul de investiții NEPI Rockcastle. Ultima și-a scos la vânzare portofoliul de birouri, din care a vândut clădirea The Office, deținută în parteneriat cu Șandor, către grupul Dedeman, iar apoi AFI Europe a semnat o scrisoare de intenție pentru achiziția portofoliului de birouri al NEPI din România.

Comenteaza