CRIZĂ ÎN TURCIA. 15% dintre români au renunțat să meargă în vacanță

CRIZĂ ÎN TURCIA. 15% dintre români au renunțat să meargă în vacanță
Patronii agențiilor de turism susțin că românii care au renunțat la vacanța în stațiunile turcești vor primi sejururi în alte perioade și nu despăgubiri bănești, nefiind vorba despre o situație de forță majoră.

Activitatea pe aeroportul din Antalya se desfăşura sâmbătă fără dificultăţi. Un grup de lucru înființat la nivelul Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT) ţinea permanent legătura cu Ministerul Afacerilor Externe (MAE) despre evoluţia situaţiei din Turcia. Turoperatorii români care operează chartere în destinaţiile turistice din Turcia erau informați permanent și de partenerii lor locali despre situația din Antalya, Bodrum și Kusadasi.

”Antalya este o zonă turistică la mare distanţă de Istanbul şi Ankara; turiştii care ajung acolo sunt feriți de criza politică. Ținem cont de informările MAE și ne informăm permanent, la rândul nostru, turiștii. Încă de la primele ore ale dimineții, când au plecat primele chartere spre Antalya, turoperatori români au fost prezenți să îi informeze despre faptul că vacanțele lor în resorturi din Antalya nu vor fi perturbate de ce se întâmplă în alte zone ale țării”, declară Alin Burcea, președinte ANAT.

Din informațiile deținute până în acest moment, nu se justifica anularea nici unui zbor charter. Dacă situația o va impune, turoperatorii români vor lua măsuri în consecință. Cu cele șapte zboruri charter programate pentru sâmbătă au ajuns în Antalya (foto) peste 1.000 de turiști, procentajul celor care au renunțat la vacanță, în ultimul moment, fiind de până la 15%.

"Turoperatorii ANAT le oferă acestora vacanțe alternative, în alte destinaţii sau perioade. În funcție de politica fiecăruia, turoperatorii ar putea şi să îi despăgubească pe turiştii care renunţă la vacanţa în Antalya", conform conducerii ANAT.

”Vrem să venim în întâmpinarea turiștilor noștri preocupaţi de eventualele riscuri ale sejurului. Legea spune că ei își pot primi banii înapoi în cazul declarării unei situații de forţă majoră. Nu este vorba despre așa ceva în Turcia sau în Antalya, în acest moment”, precizează președintele ANAT. 90.000 de turiști români au cumpărat, în acest an, vacanțe în Antalya, un număr similar anului trecut.

Comenteaza