Cum arată noul Lidl de la Cluj FOTO

Cum arată noul Lidl de la Cluj FOTO
Complexul din cartierul Zorilor va fi funcţional din această săptămână. ZIUA de CLUJ a surprins ultimele pregătiri care se fac pentru darea acestuia în funcţiune.

Magazinul va avea o suprafață de 1.200 mp și aproape 100 de locuri de parcare. Noua unitate este situată pe str. Frunzișului nr. 87-89 din Cluj-Napoca, iar odată cu deschiderea sa vor fi create 20 de noi locuri de muncă, potrivit conducerii Lidl România SCS.
 
„Procesul de construcție se află în linie cu demersul companiei spre sustenabilitate, prin folosirea unor tehnologii avansate din domeniul construcțiilor, în conformitate cu normele de protecție a mediului. Procesul de execuție a noului magazin se aliniază trendului de dezvoltare imobiliară durabilă, care se încadrează în standardele europene”, precizează oficialii companiei.
 
Lidl este unul dintre cele mai mari lanţuri de magazine din Europa, activând în 27 de țări europene și având 140 de centre logistice ce asigură aprovizionarea a 10.000 de magazine. Cu 215.000 de angajați, Lidl se numără printre primii 10 comercianți mondiali de produse alimentare. Principalii săi concurenţi de pe piaţa românească sunt Profi, Penny Market, Mega Image, Unicarm, dar şi reţelele de hipermarketuri Auchan, Carrefour, Kaufland şi Cora.  

Proiect criticat de urbanişti

Edificarea magazinului de pe varianta Zorilor - Mănăştur este menţionată într-un raport al Asociaţiei Peisagiştilor din România ca un exemplu de diminuare a suprafeţelor verzi existente în oraş, alături de proiectul Pieţei Unirii. De asemenea, specialiştii au rezerve faţă de includerea cimitirului din cartierul Mănăştur, aflat în apropiere, în suprafaţa totală de spaţii verzi a municipiului, estimată de Primăria Cluj-Napoca la 814 ha.

Comenteaza