Cum arată Someşul Mic după reamenajarea din zona aeroportului FOTO

Cum arată Someşul Mic după reamenajarea din zona aeroportului FOTO
Administraţia Naţională Apele Române, prin Administraţia Bazinală de Apă Someş-Tisa, a finalizat proiectul de amenajare a râului Someşul Mic, cofinanţat din Fondul de Coeziune al Uniunii Europene (FCUE).

Proiectul a costat 48,8 milioane de lei, din care 90% finanţare nerambursabilă din FCUE, pin Programul Operaţional Sectorial Mediu, axa prioritară 5, implementarea infrastructurii adecvate de prevenire a riscurilor naturale în zonele cele mai expuse la risc, domeniul major de intervenţie protecţia împotriva inundaţiilor, respectiv 10% finanţare din bugetul de stat.
 
Investiţia a vizat implementarea infrastructurii adecvate pentru reducerea riscului la inundaţii şi diminuarea efectelor negative ale acestora, pe cursul râului Someşul Mic şi pe afluenţii acestuia (valea Becaş şi valea Murători), pe teritoriul municipiului Cluj-Napoca şi al comunei Apahida.
 
Au fost realizate lucrări de regularizare (amenajare) şi consolidare a malurilor Someşului Mic, pe 4,1 km; îndiguiri pe 4,5 km; lucrări de amenajare a afluenților pe 3,8 km. Realizarea lucrărilor hidrotehnice contribuie la închiderea liniei de apărare împotriva inundaţiilor pentru întreg teritoriul municipiului și al comunei Apahida. 92.740 de locuitori sunt beneficiari direcţi ai proiectului.

Comenteaza