Cum au evoluat preţurile apartamentelor la Cluj în 2015

Cum au evoluat preţurile apartamentelor la Cluj în 2015
Indicele Blitz a înregistrat, în noiembrie, valoarea de 1.129 euro/mp, stabilind un nou record pentru 2015. Faţă de aceeaşi lună a anului trecut, apartamentele de vânzare din Cluj s-au apreciat, în medie, cu 12,45%.

„Cele mai căutate apartamente rămân cele cu 1 şi 2 camere, unde raportul dintre cerere şi ofertă a dus preţul mediu peste 1.160 euro/mp, cu mai mult de 20 de euro/mp faţă de acum două luni. Luând în calcul suprafaţă medie de 35 mp pentru apartamentele cu 1 cameră şi 50 mp, pentru cele cu 2 camere, rezultă că în numai 2 luni acestea au câştigat, în medie, 1.000 de euro”, susţin specialiştii imobiliari.
 
Topul cartierelor este dominat de centru, Zorilor, Gheorgheni. Floreşti rămâne la o distanţă de două lungimi de Cluj-Napoca, apartamentele din cea mai mare comună din ţară valorând în noiembrie jumătate cât cele din municipiu. Indicele Blitz este un instrument statistic imobiliar ce prezintă valoarea medie a preţurilor publice exprimată în euro/mp, pentru apartamentele de vânzare din Cluj. Pentru calcul sunt analizate doar oferte actualizate din baza de date a agenţiei clujene.

Comenteaza