Daniel Metz: „Încă este bine cu lucrul de acasă” / Cum crede că va fi pe termen mediu și lung

Daniel Metz: „Încă este bine cu lucrul de acasă” / Cum crede că va fi pe termen mediu și lung

Președintele board-ului executiv al companiei informatice NTT DATA Cluj, Daniel Metz, susține că, pe lângă avantaje, munca de acasă va avea și efecte negative pe un termen mai îndelungat.

Fostul CEO al NTT DATA România a vorbit despre conceptul de „work from home” și efectele singurătății asupra angajaților, în cadrul podcastului 2Trust2Work.

Metz susține că a fost „mega încântat” să lucreze de acasă, după izbucnirea pandemiei generate de noul coronavirus.

„Au fost multe avantaje. Totuși, trebuie să ne gândim că noi suntem niște ființe sociale. Noi putem performa și ne simțim bine având alți oameni în preajmă. Cred că oamenii care nu vor mai veni la birou, la un moment dat, vor avea un sentiment de singurătate.

De exemplu, când nu îți iese ceva într-un proiect, nu ai pe cineva lângă tine să te consoleze sau să te ajute cu ceva. Este elementar să ai pe cineva în preajmă pentru dezvoltarea și maturizarea noastră, ca specialiști, manageri sau orice am fi. Depinde și de job, dar pentru unele este foarte important să ai echipa în preajmă”, a declarat președintele board-ului executiv al NTT DATA Cluj.

Totodată, Daniel Metz este de părere că oamenii au nevoie de modele și să vadă alți colegi care performează lângă ei, pentru a-i face mai competitivi.

„Îndepărtarea față de oamenii cu care ai lucrat se va resimți în mod negativ, la un moment dat, asupra psihicului nostru, nu neapărat imediat asupra performanței. Oamenii vor să-și protejeze acest statut de home-office și performează bine.

Momentan este bine cu lucrul acasă, dar nu cred că va fi bine pe termen mediu și îndelungat, pentru că oamenii vor începe să resimtă efectele singurătății, efectele lipsei echipei sau a competiției în preajma lor. E foarte important să vezi alți colegi că performează, că sunt mai buni ca tine, să vezi modele”, a explicat fostul CEO al NTT DATA România.

Comenteaza