De ce nu pot fi comparate orașele București și Cluj / Fata foarte drăguță vs. un găligan plin de bani, lipsit de maniere

De ce nu pot fi comparate orașele București și Cluj / Fata foarte drăguță vs.  un găligan plin de bani, lipsit de maniere

Discuțiile tot mai dese din ultimii ani despre o presupusă rivalitate între București și Cluj, m-au făcut să mă uit însă la acest subiect cu alți ochi.

Cluj și București: antropomorfizare

Plimbându-mă recent prin Cluj, mi l-am imaginat, nu știu de ce, ca pe o fată foarte drăguță - să-i spunem Clujana - curtată asiduu de un găligan plin de bani, brunet, și mai lipsit de maniere - să-l numim București.

Mergând mai departe, parcă o și vedeam pe Clujana, destul de mult timp dependentă de banii lui București, vrând să devină complet autonomă și să nu se mai afișeze în public cu bădăranul din sud.

Apoi mi-i imaginam pe cunoscuții celor doi, să zicem Brașov, Sibiu, Oradea etc., întrebându-se ce a văzut Clujana la București. Adică, sigur, sudistul are un anume șarm, o anumită charismă, are multe relații și, cum spuneam, bani, dar parcă e prea necioplit.

ARTICOLUL INTEGRAL AICI!

Comenteaza