De la Nokia, la DeLonghi VIDEO

De la Nokia, la DeLonghi VIDEO
Au învăţat să asambleze telefoane mobile, acum se reorientează şi vor învăţa să facă automate de cafea. Şomerii de la Nokia sunt tot mai aproape de a fi angajaţi la compania DeLonghi. Firma care recrutează personalul pentru producătorul italian de electrocasnice a chemat deja o parte dintre foştii angajaţi de la Nokia la interviu.

Firma de resurse umane care face recrutările pentru compania DeLonghi a chemat luna aceasta o parte dintre foştii angajaţi ai Nokia.

Nu toţi foştii angajaţi Nokia vor avea noroc. Producătorul de telefoane a disponibilizat aproape 2.000 de oameni, în timp ce De Longhi va abgaja aproximativ 700 de persoane, dintre care numai 300 în prima fază. Cei care vor fi selectaţi vor pleca în fabrica din Italia pentru a învăţa să folosească utilajele.

Doar persoanele care vor conduce fabrica DeLonghi de la Jucu vor fi angajate din exterior, restul vor fi dintre şomerii de la Nokia.

Compania producătoare de electrocasnice a cumpărat în luna ianuarie halele din Jucu în care Nokia producea telefoane mobile. DeLonghi ar urma sa investeasca la Jucu 30 de milioane de euro si sa produca automate de cafea.

Reporter: Bianca Suciu
Imagine: Florin Dan

Comenteaza