Depozit imens de piese auto la Cluj. Investiție de 30 milioane €

Depozit imens de piese auto la Cluj. Investiție de 30 milioane €

Cel mai mare furnizor de piese auto din România, Autonet Import Satu Mare, va aloca 30 de milioane de euro pentru ridicarea centrului de distribuţie lângă municipiul Turda. 

Viitorul centru al Autonet face parte dintr-un proiect mai mare de investiţii, de 55 de milioane de euro, care mai include încă două astfel de centre, în Bucureşti şi Budapesta. În ciuda perioadei dificile reprezentate de anul 2020, portofoliul Autonet a crescut cu 1.200 de clienţi noi, conform ZF.  Furnizorul de piese auto este controlat de oamenii de afaceri Zoltan Kondor şi Mihaly Lieb din Satu Mare şi de grupul elveţian Swiss Automotive Group. 

Compania a precizat că în 2021 va relua reluate lucrările la viitorul centru de distribuţie de lângă Turda, care împreună cu celelalte două locaţii, din Bucureşti şi din Budapesta, vor însuma o suprafaţă de depozitare de  50.000 mp. Centrul Autonet din Bucureşti (Popeşti-Leordeni) este deja funcţional, iar la cel din Budapesta lucrările de construcţii sunt în desfăşurare.

Autonet Import, cea mai mare firmă a grupului, este cel mai mare furnizor de piese auto din România. Compania a fost înființată în 1996 și deservește clienți în trei țări (România, Ungaria și Slovenia), prin trei centre de distribuție și 71 de depozite regionale. Grupul Autonet are 1.800 de angajați în cele patru țări în care este prezent (România, Ungaria, Slovacia și Slovenia). Afacerile anuale ale firmei din Satu Mare se ridicau la 1,5 miliarde de lei. 

Comenteaza