Piesele de mașini făcute în Cluj sunt profitabile. Un producător local a ajuns la afaceri de peste 250 mil. lei cu mai puțini angajați

Piesele de mașini făcute în Cluj sunt profitabile. Un producător local a ajuns la afaceri de peste 250 mil. lei cu mai puțini angajați
| Foto: Eckerle

Piesele auto fabricate în Cluj sunt tot mai profitabile de la an la an. Producătorul Eckerle Automo­tive a raportat în 2022 o cifră de afaceri de peste 250 milioane de lei, cu 10% mai mare față de 2021.

Producătorul clujean de componente auto Eckerle Automo­tive, subsidiara locală a grupului german Eckerle, a ra­por­tat pentru 2022 o cifră de afaceri de 253.335.677 milioane. lei (51,2 mil. euro). 

Și profitul a crescut. În 2021, furnizorul de piese pentru mașini a raportat un profit net de 1.438.691 milioane de lei (290.000 euro) iar a anul trecut, cifra a ajuns la 1.720.929 milioane de lei (347.000 de euro), mai mare cu circa 20%, potrivit datelor publice consultate de ZIUA DE CLUJ pe site-ul Ministerului Finanțelor.

Compania de piese auto de la Cluj a ajuns în 2022 la un număr mediu de 786 de angajați (față de 891 în 2021). Comparativ cu anul anterior (229.730.133 mil. lei), creșterea cifrei de afaceri este de 10%, mai arată sursa citată.

În fabricile din Cluj şi Turda sunt asamblate componente pentru industria auto, precum dispozitivele pentru funcţii de confort (ri­di­ca­re geamuri, ştergătoare de parbriz), dispozitive pentru ac­ţio­nare şi manevra­bilitate (ABS, răcire) sau articole de ma­să (blocare uşă, valve de ventilaţie), potrivit unor informaţii fur­nizate anterior de companie. Cea mai mare parte a pro­ducţiei Eckerle Automotive este pentru Bosch, alţi clienţi fiind Brose şi Nidec, potrivit unor informaţii anterioare ZF.

Compania Eckerle Automotive, subsidiara locală a grupului german Eckerle, a fost înfiinţată în anul 2003 la Cluj-Napoca, cu principal domeniu de activitate fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule. Operaţional, există două divizii principale în cadrul grupului: divizia automotive, specializată pe tehnica de asamblare, şi divizia industrie, specializată pe automatizare şi tehnologia maselor plastice. Grupul Eckerle a fost înfiinţat în anul 1968, fiind preluat în 2020 de concernul german Prettl. Eckerle continuă să funcţioneze ca unitate independentă în cadrul grupului de companii Prettl, iar schimbarea proprietarului nu are niciun impact asupra serviciilor Eckerle din cadrul grupului, potrivit site-ului companiei Prettl.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza