Designera Veronica Frișan va forma profesioniști în modă la Cluj

Designera Veronica Frișan va forma profesioniști în modă la Cluj
Veronica Frișan a decis să treacă de la creație la formarea viitorilor profesioniști

Nonconformista creatoare de modă Veronica Frișan a fost inclusă într-un program al Centrului de Calificare și Formare Profesională Atelierele Ilbah care vizează specializarea de profesioniști în creația vestimentară în România.

Veronica Frișan, licențiată a Universității de Artă și Design Cluj, a creat în 2012 brandul care îi poartă numele (VF) din dorința de a aduce în prim-plan haine atemporale, unicat. Ele sunt croite pe măsură, din materiale de calitate, dar în ton cu personalitatea celor care le poartă. 

Stilul său este definit prin linii minimaliste pe care le combină cu clasicul elegant sau cu creațiile unicat rezultând o combinație creativă și de calitate. Ea folosește tonuri închise de culoare, combinate cu țesături deosebite sau materiale prețioase care completează o ținută.

În cadrul cursului participanții învață să creeze unități de bază (fustă, rochie, bluză, pantalon), acesta fiind împărțit în o parte teoretică și una practică. Până la final cursanții vor avea posibilitatea de a-și crea propria colecție vestimentară și să dețină astfel primul lor portofoliu în domeniul designului vestimentar.

Academia va pune la dispoziție gratuit ustensilele și materialele necesare unei bune practici. După finalizarea cursului de bază, participanții vor putea să urmeze niveluri superioare, precum proiectare vestimentară (construcție de tipare) sau stilism de modă (conduite vestimentare, tendințe).

Absolvenții primului curs, care va începe în 29 mai, vor fi calificați în meseria de creator proiectant îmbrăcăminte, iar diplomele eliberate vor avea girul ministerelor muncii și educației, fiind recunoscute internațional. Parcurgerea tuturor celor trei module va dura aproape un an.    

Ceilalți doi traineri selectați sunt din București: Mirela Diaconu – absolventă a Facultății de Modă de la Milano a Universității NABA, și Silvia Șerban, absolventă a Academiei de Arte Plastice – care a lucrat cu Doina Levintza și a lansat ulterior Concept Store Idelier. 

Comenteaza