Video O designeră din Cluj s-a profilat pe reciclarea vestimentară

O designeră din Cluj s-a profilat pe reciclarea vestimentară

Tânăra designeră Veronica Frișan derulează un proiect de reciclare a resturilor de materiale pe care le transformă în elemente vestimentare moderne.

"3% or less este un nou proiect care are ca scop reciclarea vestimentară. Această colecție este realizată din bucăți de materiale rămase în urma tiparelor, devenind astfel elemente vestimentare fashionable, practice și unicat. 20% din încasările per produs vor fi donate către centrele de copii", dezvăluie Veronica Frișan. 

Designera aduce în prim plan haine extravagante, unicat, cu un stil aparte, croite cu materiale calitative, în ton cu personalitatea celui care o poartă. Ea a început cu haine pentru femei, dar din curiozitate la un târg de modă a creat un trench pentru barbaţi, care a făcut senzaţie printre cei din jur. 

Frișan a avut deja numeroase prezentări şi apariţii publice ale colecţiilor la mai multe evenimente (Galele Universității de Artă și Design, My Fest Group Colection, Summer Fashion Festival, Metamorphose, Fashion and Art Exhibition 2013, Voile Pastel, Frontier).

Este o continuare a celor 10 ani de studii de specialitate în design vestimentar, atât în ţară (Liceul de Arte Plastice Corneliu Baba din Bistriţa, Universitatea de Artă şi Design Cluj), cât şi în străinătate (Akademia Sztuk Pieknych din Lodz - Polonia).

Comenteaza