Deutsche Telekom își extinde centrul de date de la Cluj. Investiție de 2 milioane de euro
- Scris de Ziua de Cluj
- 17 Mai 2018, 15:42
- Economie
- Ascultă știrea
GTS, furnizor de servicii de telecomunicații bazate pe infrastructură, va extinde centrul său de date din complexul Liberty Technology Park Cluj-Napoca și va pune accent pe soluțiile de Backup și Disaster Recovery necesare asigurării continuității de business pentru clienți în cazul unor dezastre.
Aceasta își desfășoară activitatea prin intermediul a două centre de date localizate în București și Cluj, cu o suprafață totală de 810 mp, și o rețea MPLS de 100Gbit/sec, cu peste 100 de puncte de prezență în marile orașe din România. GTS Telecom a înregistrat afaceri de 18,5 milioane euro în 2017. Compania a investit 2 milioane de euro în ultimii trei ani în dezvoltarea centrului de date și a platformei de cloud din Cluj.
„În 1993 am început activitatea cu 5 angajați, iar acum ne putem mândri de o echipă formată din 120 profesioniști, care își dedică în fiecare zi experiența și entuziasmul pentru a dezvolta soluții sustenabile și eficiente, personalizate”, a declarat Răzvan Stoica, director general al GTS Telecom.
Compania și-a început activitatea sub denumirea de EUnet România, în 1993. Din 2000 a operat sub brandul KPNQwest, ca parte integrată a rețelei pan-europeane a KPNQwest NV. În 2002 a început să funcționeze sub brandul GTS, ca membră a grupului regional GTS Central Europe. În 2014 a urmat achiziția de către Deutsche Telekom a grupului GTS Central Europe, din care face parte GTS Telecom.
Compania a urmat un plan de dezvoltare în perioada 2015-2017 prin investiții de extindere și modernizare a companiei. GTS Telecom este unul dintre principalii furnizori de servicii de telecomunicații bazate pe infrastructură din România.
În România, GTS Telecom, deținută de Deutsche Telekom, continuă să opereze independent. Aceasta numără 120 de angajați și are sediul în București. Principalii concurenți în domeniu la nivel național erau RCS/RDS, UPC, Digital Cable Systems, Sipstatus și Nextgen, conform Termene.ro.