Două agenţii de turism din Cluj, excluse din cea mai mare organizaţie patronală din turismul românesc

Două agenţii de turism din Cluj, excluse din cea mai mare organizaţie patronală din turismul românesc
Mai multe agenţii de turism, între care Sfara Tours şi Universal Turism din Cluj-Napoca, au fost excluse din Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT), cea mai mare organizaţie patronală din turismul românesc.

Agenţiile Rex Travel, Big Travel, Premium Holidays, Sfara Tours, Ali Baba Tour, Universal Turism şi Apyas International au fost excluse „din cauza nerespectării obligaţiilor asumate faţă de clienţi parteneri". ANAT le recomandă turiştilor să fie „vigilenţă faţă de achiziţionarea de oferte de tip „chilipir", deoarece asemenea oferte nu au întotdeauna suport real pe piaţa turistică". „Nu preţul, ci siguranţa trebuie să reprezinte criteriul principal atunci când vorbim de achiziţionarea unei vacanţe, sens în care recomandăm ca turiştii să verifiec existenţa poliţei de asigurare de insolvenţă a agenţiei de turism, dar şi licenţa de turism a acesteia, înainte de a încheia contractul de prestări servicii", subliniază ANAT.

Amintim, sute de turişti au avut probleme în Turcia, vara trecută, după ce au achiziţionat pachete de vacanţă prin Universal Turism, şi au fost pe punctul de a nu se mai putea întoarce în ţară. Scandalul a luat atunci proporţii iar compania a fost nevoită să declare insolvenţa. Vezi aici detalii

UPDATE Sfara Tours ameninţă cu instanţa: "imaginea noastră a fost grav prejudiciată". Vezi ce spune directorul agenţiei clujene de turism.

Comenteaza