Două companii au primit aprobare pentru a comercializa carne cultivată în laborator

Două companii au primit aprobare pentru a comercializa carne cultivată în laborator

Cele două companii sunt primele care au reuşit să treacă cu succes de un proces de aprobare în mai mulţi paşi pentru carnea cultivată în laborator.

Este vorba despre două companii americane, Upside Foods şi Good Meat, care vor putea să-şi vândă carnea cultivată din celule în laborator pe piaţa americană pentru prima oară, în urma unei autorizaţii finale ce le-a fost acordată miercuri de Departamentul american pentru Agricultură (USDA), transmite Reuters care citează reprezentanţi ai celor două companii.

Companiile au reuşit să treacă cu succes de un proces de aprobare în mai mulţi paşi pentru carnea cultivată ce implică certificări atât din partea USDA cât şi din partea Administraţiei americane pentru Alimente şi Medicamente (FDA).

După această aprobare SUA devin cea de-a doua ţară din lume după Singapore care permite vânzarea cu amănuntul a acestui produs ce este derivat din celule prelevate de la animale şi apoi "crescute" în cuve din oţel, scrie Agerpres.

"Este un vis devenit realitate. Marchează începutul unei noi ere", a declarat Uma Valeti, CEO al companiei Upside Foods.

Comenteaza