E de vânzare cel mai mare lanț de restaurante din Cluj? Ce spun reprezentanții firmei cu datorii de 15 milioane de lei

E de vânzare cel mai mare lanț de restaurante din Cluj? Ce spun reprezentanții firmei cu datorii de 15 milioane de lei
| Foto: sigma-center.ro

Unii jucători de pe piață indică intenția de vânzare pentru cel mai mare lanț de restaurante din Cluj-Napoca.

Antreprenorul clujean Marceluș Suciu este indicat de jucători din piață că vrea să vândă lanțul de restaurante Marty, având în acest moment 8 unități, dintre care una în București, potrivit profit.ro.

Potrivit sursei citate, printre posibilii cumpărători s-ar număra și Dragoș Petrescu, proprietarul City Grill, care ar fi de asemenea interesat să achiziționeze restaurantul Monte Carlo din Parcul Cișmigiu (București).

Marceluș Lucian Suciu este CEO-ul grupului Marty din Cluj-Napoca. Marty Restaurants a fost fondat în anul 2000 și este cel mai mare din Cluj-Napoca. Lanțul are 8 locații, dintre care șapte în municipiul Cluj-Napoca și una în București.

Prima franciză Marty Restaurants a fost deschisă în 2021, la Oradea, unde investiția a fost de peste 1,5 millioane de euro.

Datorii în creștere simțitoare la Marty în doar 1 an

Potrivit datelor publice de pe site-ul Ministerului Finanțelor, Marty Pan, firma care administrează restaurantele avea în 2023 o cifră de afaceri de 6.605.723 milioane de lei, în scădere față 9.029.841 mil. lei în 2022.

Profitul raportat de Marty Pan anul trecut a fost de 6.414.546 mil. lei, mult în creștere față de cel din 2022 (98.283 lei) iar numărul mediu de angajați era de 23, același precum cel raportat și în 2022.

Totuși, în creștere simțitoare au fost și datoriile Marty Pan, care au fost de 15.218.900 milioane de lei în 2023, față de 4.871.472 milioane de lei în 2022, mai arată datele publice.

Contactați de profit.ro, reprezentanții Marty Restaurants nu au dorită să declare nimic despre posbila vânzare: „În momentul de față nu avem nimic de declarat”.

Referitor la Dragoș Petrescu, indicat în piață drept posibil cumpărător, contactat de profit.ro acesta a declarat: „Eu nu confirm, nu e adevărat”.

Comenteaza