Eckerle Automotive, producător de piese de masini de la Cluj a înregistrat afaceri de 230 de milioane de lei anul trecut

Eckerle Automotive, producător de piese de masini de la Cluj a înregistrat afaceri de 230 de milioane de lei anul trecut
| Foto: Automotive Rhythms/Flickr.com

Eckerle Automotive, furnizorul de componente auto cu fabrici la Cluj și Turda a avut un 2021 prosper, cu o cifră de afaceri de circa 47 de milioane de euro, în creștere cu 20% față de primul an pandemic.

Eckerle Automotive Cluj-Napoca, subsidiară locală a grupului german Eckerle, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de 229,7 mil. lei (46,7 mil. euro), în creştere cu 20% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF, pe baza datelor de la Ministerul Finanţelor.

Compania cu fabrici în Cluj și Turda a avut anul trecut un profit de 1,4 mil. lei (293.000 de euro), de şapte ori mai mic faţă de anul precedent, când Eckerle Automotive a obţinut un câştig net de aproximativ 10,2 mil. lei (2,1 mil. euro), potrivit datelor publice. Compania a ajuns anul trecut la un număr mediu de 891 de angajaţi, cu 145 de oameni mai puţin faţă de 2020, arată datele de la Ministerul Finanţelor.

Piese auto fabricate la Cluj și Turda

În fabricile Eckerle din Cluj şi Turda sunt asamblate componente pentru industria auto, precum dispozitivele pentru funcţii de confort (ridicare geamuri, ştergătoare de parbriz), dispozitive pentru acţionare şi manevrabilitate (ABS, răcire) sau articole de masă (blocare uşă, valve de ventilaţie), potrivit unor informaţii furnizate anterior de companie. Cea mai mare parte a producţiei Eckerle Automotive este pentru Bosch, alţi clienţi fiind Brose şi Nidec, potrivit unor informaţii anterioare.

Compania Eckerle Automotive, subsidiara locală a grupului german Eckerle, a fost înfiinţată în anul 2003 la Cluj-Napoca, cu principal domeniu de activitate fabricarea de echipamente electrice şi electronice pentru autovehicule şi pentru motoare de autovehicule. Operaţional, există două divizii principale în cadrul grupului: divizia automotive, specializată pe tehnica de asamblare, şi divizia industrie, specializată pe automatizare şi tehnologia maselor plastice. Grupul Eckerle a fost înfiinţat în anul 1968, fiind preluat în 2020 de concernul german Prettl. Eckerle continuă să funcţioneze ca unitate independentă în cadrul grupului de companii Prettl, iar schimbarea proprietarului nu are niciun impact asupra serviciilor Eckerle din cadrul grupului, potrivit site-ului companiei Prettl.

 

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza