Economist la Realitatea TV Cluj: "Economia nu are cum fi minţită, iar în economia reală lucrurile nu s-au mişcat, dimpotrivă, e o stare de tensiune, de nesiguranţă"

Economist la Realitatea TV Cluj:
Un economist explică la Ştirile Realitatea TV Cluj: creşterea economică anunţată în 2013, una uşoară, nu a existat deloc. Dimpotrivă, atmosfera în mediul economic e una de nesiguranţă, spune el.

Emil Culda e economist şi spune că în ultima vreme prudenţa a crescut nu doar în mediul bancar, ci şi în cel de business.

"Dacă lucrurile în România nu se schimbă semnificatiiv faţă ded anul trecut, care a fost unul de relativă stagnare mai degrabă decât de creştere, dacă nu apar măsuri care să vizeze macroeconomia şi să stimuleze economia, nu avem ce aştepta un curs valuztar mult mai favorabil, ba poate dimpotrivă, dacă apar fluctuaţii conjuncturale economice", avertizează el. Perspectivele, însă, nu sunt încurajatoare, spune Culda - "Am avut răbdare un an (cu noul Guvern-n.red.), nu am văzut nimic semnificativ; Guvernul nu a înţeles despre ce e vorba în economia României. Ar trebui să fie oameni care înţeleg, care să ştie ce au de făcut în insolvenţă, în codul fiscal, şi să ia măsuri care să bată departe, nu pompierirstice, mai punem o taxă ca să aducem bani la buget. Nu avem transparenţă, cred că se aruncă mulţi bani pe fereastră. Doar spun "vrem bani", dar nu arată ce fac cu ei".

Culda mai spune că, împotriva declaraţiilor oficiale, în 2013 nu a fost înregistrată o creştere în economia românească, "pentru că n-a mers economia". "Ştiţi cum e statistica - cu o mână într-o farfurie fierbinte, cu alta într-una rece, în medie mă simt bine. Economia nu are cum fi minţită, iar în economia reală lucrurile nu s-au mişcat, dimpotrivă, e o stare de tensiune, de nesiguranţă", a spus el.

 

Etichete
Comenteaza