Fără antene pe blocurile de locuinţe

Fără antene pe blocurile de locuinţe
Membrii Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului şi Urbanism (CTATU) au solicitat ca antenele companiilor din domeniul telecomunicaţiilor să nu mai fie amplasate pe blocuri de apartamente şi nici în zone cu densitate mare de locuinţe.

Subiectul a revenit în discuţie la şedinţa de azi, când RDS&RCS au solicitat avize penzru amplasea de staţii de bază pentru telefonie mobilă (3G) pe str. Clăbucet şi pe hotelul de pe str. L.Rebreanu.

Reprezentantul companiei a precizat că s-au făcut studii de impact şi că radiaţiile nu vor afecta mediul înconjurător şi că există şi acordul locatarilor din imobilele vizate. Cu toate acestea, membrii CTATU şi-au menţinut poziţia exprimată la solicitări similare.

„Locatarii sunt cointeresaţi, dar noi avem reclamaţii de la vecini în astfel de cazuri. Suntem de acord să furnizaţi semnal de bună calitate, dar nu dorim ca aceste antene să fie fie amplasate pe clădiri de locuinţe şi nu în zone cu densitate atât de mare. Există şi alte locuri pe aceste străzi unde se pot pune staţiile, în cazul L. Rebreanu aveţi livada la doi paşi", a sugerat primarul Sorin Apostu. Compania nu a primit avizul comisiei.

Comenteaza