Firmă IT Cluj: „Băncile și companiile finetech investesc cu 30% mai mult în digitalizare”

Firmă IT Cluj: „Băncile și companiile finetech investesc cu 30% mai mult în digitalizare”
| Foto: Rawpixel - Depositphotos.com

O analiză a companiei de IT din Cluj-Napoca, Oves, arată faptul că instituțiile bancare și firmele de finetech pun preț mai mare pe digitalizare și au majorat investiţiile cu până la 30%.

Băncile şi companiile fintech au majorat investiţiile în digitalizare cu până la 30%, de la începutul acestui an, relevă o analiză publicată joi de către o companie românească, dezvoltatoare de software, potrivit unui comunicat.

Băncile și companiile finetech investesc cu 30% mai mult în digitaizare

„Sectorul bancar din România a devenit, în ultimele nouă luni, unul dintre cele mai efervescente domenii care se digitalizează. Băncile şi companiile fintech au crescut investiţiile în digitalizare cu până la 30%. User interface şi user experience se află în topul preocupărilor băncilor, majoritatea instituţiilor dorind să îmbunătăţească aplicaţiile (mobile şi desktop), pentru a le face mai atractive, mai intuitive şi mai uşor de folosit. Încă de la începutul pandemiei, băncile au mizat pe faptul că utilizatorii vor petrece şi mai mult timp în faţa ecranelor şi că multe tranzacţii se vor muta online. Astfel, s-au axat pe redesign-ul aplicaţiilor. Securitatea este, de asemenea, în atenţia băncilor, acestea căutând noi metode de identificare a vulnerabilităţilor şi de prevenţie şi limitare a atacurilor cibernetice, pentru a-şi ajuta clienţii să nu fie victime ale atacurilor de tip phishing, în principal, şi, în general, al oricărui tip de atac cibernetic. Rapiditatea, mai ales pe transferurile bancare, este un alt factor care determină băncile să investească în dezvoltarea de noi aplicaţii care să permită transferuri de bani cu o viteză mai mare. Creşterea numărului de proiecte de dezvoltare din partea instituţiilor financiare aduce un plus de stabilitate pentru dezvoltatorii de software din România, în contextul în care multe dintre companii din alte domenii restrâng sau închid proiecte de dezvoltare şi inovaţie”, se arată în analiza Oves Enterprise, companie de IT din Cluj-Napoca.

Conform sursei citate, proiectele în zona fintech se desfăşoară pe o perioadă îndelungată, chiar şi de câţiva ani. De asemenea, se lucrează intens la migrarea aplicaţiilor din tehnologii mai vechi în care au fost scrise, cel mai probabil, în urmă cu zece ani, în tehnologii mai noi, mai moderne, mai sigure.

„Stabilitatea şi siguranţa oferite de astfel de proiecte oferă un argument în plus programatorilor care se confruntă cu scăderea cererii şi redirecţionarea proiectelor din mediul privat dinspre România şi regiune în alte ţări. De asemenea, partea de inovaţie, specifică unui număr tot mai mare de proiecte, chiar şi în sectorul bancar, asigură, de multe ori, un challenge destul de mare pentru ca developerii să nu se plictisească şi să aibă mereu ceva nou de învăţat”, precizează experţii.

Oves Enterprise este o companie românească de dezvoltare de software, înfiinţată în anul 2015 la Cluj-Napoca. Începând din 2019, strategia companiei a inclus oferirea de servicii mai complexe de software development pentru proiecte din zona automotive, eCommerce, fintech, telecom, instituţii guvernamentale internaţionale etc.

Oves Enterprise Cluj a raportat pentru anul 2021 o cifră de afaceri de 12.275.475 mil. lei cu un profit de 3.608.936, potrivit datelor de pe site-ul termene.ro.

În prezent, 80% din cifra de afaceri a Oves Enterprise este generată de proiecte din afara României, ce integrează tehnologii noi din sfera inteligenţei artificiale şi Big Data.

 

Comenteaza