Fitch confirmă ratingul Băncii Transilvania, cu perspectivă stabilă

Fitch confirmă ratingul Băncii Transilvania, cu perspectivă stabilă

Fitch Ratings a confirmat luni la „BB plus" ratingul Băncii Transilvania pentru datoriile pe termen lung (IDR), cu perspectivă stabilă.

Fitch Ratings a confirmat luni la „BB plus" ratingul BT pentru datoriile pe termen lung (IDR), cu perspectivă stabilă, potrvit unui comunicat citat de Agerpres.

De asemenea, ratingul de viabilitate a fost confirmat la „bb plus".

Ratingurile Băncii Transilvania reflectă franciza internă puternică şi constantă, rezervele de capital (capital buffers) solide, sprijinite de generarea internă solidă de capital şi profilul de finanţare stabil. De asemenea, reflectă calitatea rezonabilă a activelor, sprijinite de subscrierile conservatoare, informează Fitch.

Soliditatea mediului economic din România converge spre nivelurile din CEE, îmbunătăţind oportunităţile moderate ale băncilor pentru afaceri profitabile. Indicatorii financiari rezonabili ai sectorului şi perspectivele de creştere sunt puse în balanţă cu variabilele macroeconomice potenţial volatile ale ţării. Expunerea ridicată a băncilor la ratingul suveran al României, fragmentarea semnificativă a sectorului, nivelul scăzut de incluziunea financiară în economie sunt slăbiciunile structurale cheie, apreciază Fitch.

Banca Transilvania este cea mai mare bancă românească, cu o cotă de piaţă aproape de 20% în totalul activelor din sector. Modelul său de afaceri se concentrează pe servirea IMM-urilor, antreprenorilor şi clienţilor de retail, având o relaţie solidă cu aceste categorii. Portofoliul de împrumuturi granular şi expunerea limitată la industriile volatile sprijină performanţele băncii.

Comenteaza