Fotbal, arteziană şi patinoar în Parcul Feroviarilor

Fotbal, arteziană şi patinoar în Parcul Feroviarilor
Societatea comercială sportivă CFR 1907 Cluj, care administrează Parcul Feroviarilor, se pregăteşte de lucrări pentru amenajarea suprafeţei. Aceasta este beneficiara unui certificat de urbanism eliberat în noiembrie de Primăria Cluj-Napoca în vederea realizării unor intervenţii.
Potrivit datelor Primăriei, acestea vor viza reamenajarea Parcului Feroviarilor şi readucerea sa la funcţiunea iniţială de promenade şi agrement: refacerea estetică a sistemului de alei, refacerea spaţiilor verzi şi plantări suplimentare de copaci, refacerea şi extinderea locurilor de joacă şi agrement, reamenajarea fântânii arteziene existente, precum şi a patinoarului artificial existent. Planurile CFR prevăd şi recondiţionarea terenului de fotbal, dar şi amenajarea a încă două astfel de suprafeţe, restaurarea clădirii existente cu destinaţia de administrare, întreţinere şi refacere. “Parcul Feroviarilor este obiectul unui contract, care prevede şi realizarea unor lucrări de amenajare”, a spus Gheorghe Şurubaru, directorul CFR Infrastructură Cluj.

Omul de afaceri Arpad Paszkany, principalul finanţator al clubului de fotbal, este implicat în unul dintre cele mai ample proiecte imobiliare anunţate la Cluj în ultimii ani, amplasat în Piaţa Abator, în apropierea Parcului Feroviarilor. Proiectul Riverfront, blocat din cauza problemelor de finanţare, prevedea un complex mixt cu turnuri, pentru locuinţe şi birouri, un centru comercial şi un multiplex. Proiectul lansat în 2008 prevedea şi crearea unei legături cu Parcul Feroviarilor aflat în vecinătate.


Etichete
Comenteaza