Hotelul Grand Italia își face club și centru spa

Hotelul Grand Italia își face club și centru spa
Hotelul din cartierul Bună Ziua își va extinde facilitățile | Foto: Booking.com

Acționarii Grand Hotel Italia din Cluj, clasificat la 5* stele, vor investi 1 milion de euro într-un centru spa cu piscină și saună, un club și o parcare de 150 de locuri pentru a atrage mai mulți clienți.

Compania a finalizat primele șapte luni din acest an cu venituri similare cu cele din aceeași perioadă a anului trecut, conform portalului Romanian Hospitality. Unitatea deschisă în 2011 printr-o investiție de 20 milioane de euro are o capacitate de 187 de camere, 14 săli de conferință și se întinde pe 30.000 mp.

Deşi oraşul se află în topul destinaţiilor ce atrag turişti datorită festivalurilor organizate, Untold şi Electric Castle, hotelul a funcţionat la un grad mediu de ocupare de 55% în primele şapte luni ale acestui an, preţul unei camere duble fiind de 557 de lei pe noapte pe site-ul de rezervări Booking.com, potrivit ZF.

„Facilităţile de divertisment sunt foarte importante pentru atragerea de turişti. Acum, aproape jumătate din businessul hotelier este generat de evenimentele de business, de la congrese medicale la cele IT“, a menționat Simion Prunean, administratorul hotelului şi acţionar minoritar, cu un pachet de 5%.

Hotelul care face parte din parte a lanţul italian Select Hotels Group a avut afaceri de 28 de milioane de lei anul trecut. Acesta a fost deschis de familia Batani, care controlează mai multe unităţi hoteliere în Italia. În Cluj-Napoca mai funcționează trei unități hoteliere de 5*, Opera Plaza, Hilton DoubleTree și Platinia.

Comenteaza