În ce domenii vor chinezii să investească la Cluj VIDEO

În ce domenii vor chinezii să investească la Cluj VIDEO
Chinezii vor să investească la Cluj în industria construcţiilor de maşini, producţia de autovehicule şi componente auto, echipamente agricole, dar şi în sectorul IT. O delegaţie chineză s-a întâlnit astăzi cu autorităţile locale şi cu reprezentanţi ai mediului de afaceri clujean.

Întâlnirea a avut ca scop stabilirea de parteneriate economice între firmele clujene şi cele din China, dar şi identificarea unor oportunităţi de investiţii în judeţ.

SINCRON 08:35 (cel care vorbeşte chineză se numeşte: YAN ZHAOWAN, director general adjunct, Departamentul de Comerţ, iar cel care vorbeşte în engleză este XIA BINGJUN, adjunct, Devizia Afaceri Europene şi Africane, Departamentul Comerţ)

"Eu cred că aici în Cluj condiţiile de a investi sunt foarte propice", spune directorul general adjunct la Departamentul de Comerţ al Chinei, Yan Zhaowan. "Este o zonă economică bună şi probabil vom putea discuta despre posibilităţile de a investi aici. Interesul nostru este să ne axăm pe zona sectoarelor de energie, maşinile agricole".

Oamenii de afaceri din extremul orient analizează opportunitatea unor investiţii în Câmpia Turzii, zonă vizitată astăzi de delegaţia chineză împreună cu prefectul Clujului.

"Îi mai ducem la Câmpia Turzii unde vrem să le dăm oportunitatea de a investi în zonă. Acolo forţa de muncă este potrivită pentru acest tip de investiţii. Sunt construcţii de maşini, turnătorie, metalurgie, echipamente hidraulice, deci toate se potrivesc ca o mănuşă la forţa de muncă de la Câmpia Turzii", spune prefectul Gheorghe Vuşcan.

Delegaţia chineză şi-a arătat intenţia de a colabora cu firme clujene în domeniul producţiei de autovehicule care folosesc energie convenţională şi regenerabilă şi în domeniul componentelor auto. Oamenii de afaceri chinezi au vizitat Parcul Industrial TETAROM I, dar şi combinatul siderurgic din MECHEL Câmpia Turzii şi vor rămâne la Cluj până mâine.

Reporter: Anca Baciu
Imagine: Rareş Râşnoveanu

 

Comenteaza