Încă o bancă a obţinut în instanţă suspendarea Ordinului ANPC prin care era obligată să recalculeze ratele la credite

Încă o bancă a obţinut în instanţă suspendarea Ordinului ANPC prin care era obligată să recalculeze ratele la credite
| Foto: Arhivă/Fotografie ilustrativă

Alpha Bank este cea de a treia bancă după BT și BRD care obține în instanță anularea ordinului ANPC cu privire la recalcularea ratelor la credite.

După Banca Transilvania și BRD, Alpha Bank a obținut de asemenea suspendarea Ordinului Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) care cerea recalcularea ratelor la creditele acordate de Alpha Bank.

Solutia pe scurt: Admite cererea precizată. Dispune suspendarea executării Ordinului Preşedintelui ANPC nr. 422/23.05.2023 până la  pronunţarea instanţei de fond. Executorie. Cu drept de a formula recurs în termen de 5 zile de la data comunicării, cale de atac care se va depune la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia IX-a de contencios administrativ şi fiscal. Pronunţată azi 27.06.2023 prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei“, potrivit portal.just.ro.

Băncile din România au cerut recent în instanţă anularea proceselor verbale de contravenţie primite de la Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (după ce Asociaţia Română a Băncilor s-a raliat și a anunțat că „analizează toate pârghiile legale pentru corectarea acestei nedreptăţi şi tragerea la răspundere a celor responsabili pentru prejudiciile grave de imagine aduse sectorului bancar”)  şi suspendarea efectelor ordinului emis de preşedintele ANPC prin care ar fi obligate să emită noi grafice de rambursare pentru credite şi să ia măsuri „optime” pentru reducerea gradului de îndatorare în cazul unor debitori.

Amintim faptul că, ANPC a sancţionat, luna trecută, 19 bănci pentru „acţiuni înşelătoare” (prima dată 11, iar mai apoi alte 8) privind caracteristicile principale ale produselor de creditare.

 Informaţiile publicate pe site-ul ZCJ.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere, cu citarea sursei 

⇒ Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte-ne pe Facebookpe Instagram, pe Youtube și pe LinkedIn

loading...
Comenteaza