Începe "vânătoarea" de chirii în Cluj. Cartierele preferate şi preţurile verii

Începe "vânătoarea" de chirii în Cluj. Cartierele preferate şi preţurile verii

Sezonul chiriilor ia startul la Cluj-Napoca cu mult înainte de începerea noului an universitar. Dacă luna iulie include oferte pentru toate gusturile şi buzunarele, în septembrie preţurile cresc şi cu până la 30%; locuinţele accesibile fiind astfel situate departe de zona centrală sau semicentrală a oraşului.

Conform unui portal imobiliar din Cluj, cele mai căutate cartiere pentru a închiria o locuinţă, la început de vară, sunt Gheorgheni, Mărăşti şi Mănăştur. Cele mai căutate apartamente sunt cele de două și trei camere, care adună 54%, respectiv 28% din totalul căutărilor pe portalul imobiliar.

Cele mai căutate zone:

Gheorgheni - 18%

Mărăşti - 12%

Mănăltur - 10%

Zorilor - 9%

Central - 9%

Bună Ziua - 7%

Andrei Mureşanu - 7%

Grigorescu - 5%

Plopilor - 3%

Între Lacuri - 3%

Şi site-urile de anunţuri (OLX, n.red) sau grupurile dedicate de Facebook (Chirii Cluj, Chirii ieftine Cluj, Chirii doar de la proprietar, Chirii pet friendly, Chirii pentru stundeţi, etc.) abundă de anunţuri imobiliare pentru studenţi, tinere familii, internaţionali, pet friendly, ultramoderne sau la casă.

Poza noua 13.07.2018

Spre exemplu, un apartament de 3 camere în Floreşti costă 280 de euro/lună, iar o garosonieră în Floreşti 250 euro/lună, în timp ce un apartament de 2 camere în Mărăşti ajunge la 350 de euro lunar, preţurile urmând să crească spre sfârşit de auugust, iar asta deoarece Clujul rămâne cel mai scump oraş imobiliar din ţară, fiind destinaţia preferată pentru mare parte din studenţii ţării.

Comenteaza